El Suprem de Mèxic ordena emetre noves actes de naixement a aquelles persones que es canviïn de sexe

La resolució és un nou pas del màxim tribunal del país en qüestions d'igualtat i identitat de gènere

Publicitat

El Tribunal Suprem de Mèxic ha resolt aquest dimecres a favor que s’emetin noves actes de naixement per reflectir els canvis registrals de sexe i els nous noms dels sol·licitants.

En un comunicat, la cort ha indicat que la persona que presenti el recurs, que no ha estat identificada, podrà acudir al registre civil de l’estat de Jalisco i sol·licitar el seu nou document –que a Mèxic és requerit per a un bon nombre de tràmits oficials i privats– “i no necessàriament mitjançant l’alleujament d’un procés judicial de rectificació”.

La resolució és un nou pas del màxim tribunal del país en qüestions d’igualtat i identitat de gènere.

Al gener, la cort va resoldre a favor que una persona viuda d’una relació homosexual pogués beneficiar-se de la pensió de viduïtat corresponent per part de l’Institut Mexicà de les Assegurances Socials (IMSS) després que l’institut negués en primera instància la seva petició.

Publicitat

En una altra resolució a l’abril, la Cort va declarar inconstitucional un article en el codi civil de l’estat de Chihuahua que donava privilegis als cònjuges homes en l’administració dels béns conjugals.

“Tota persona té el dret de definir la seva pròpia identitat sexual i de gènere i correspon a l’Estat garantir aquesta decisió, així com que es reflecteixi en els diferents registres i, principalment, en l’acta de naixement,” assenyala el tribunal.

L’eventual canvi de document, no obstant això, no esborra la història de la persona i els actes que ha dut a terme sota la seva identitat anterior continuen tenint efecte, aclareix el document.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca