La 2a edició de la fira Indilletres reunirà 25 editorials independents a la Bisbal d’Empordà

Enric Casasses, Gerbrand Bakker, Roger Mas, Pau Riba o Vicenç Pagès participaran en les més de 30 activitats que oferirà el certamen

La Bisbal d’Empordà acollirà per segon any la fira de llibres Indilletres, que atraurà 25 editorials independents d’arreu de Catalunya els dies 1 i 2 de juny. El poeta Enric Casasses serà l’encarregat d’inaugurar el certamen impulsat per un grup de veïns amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal. Amb l’objectiu de “posicionar la fira més enllà de l’Empordà”, han dit els seus organitzadors aquest dimarts a la presentació, aquest any s’han impulsat dos guardons, a més de les 35 activitats que s’oferiran. D’una banda, la Beca Indilletres, que reconeix una editorial i a l’autor estranger que aquesta ha traduït al català. Raig Verd s’ha endut la primera beca per la traducció de l’escriptor holandès Gerbrand Bakker, qui serà present a la Bisbal. Roger Mas o Pau Riba aportaran la nota musical, i Vicenç Pagès o Marina Porras la tertúlia sobre crítica literària.

Publicitat

A més de la Beca Indilletres, aquest any s’ha posat en marxa el 1r Premi Llucieta Canyà , en honor a l’escriptora bisbalenca, qui va ser una de les primeres autores en escriure sobre la situació de la dona, amb obres reconegudes com ‘L’etern femení’. El guardó reconeix una crítica literària ja publicada, com a acte, també, de suport als crítics del país i al gènere de la ressenya. El jurat estarà format per la pròpia organització de la fira, i el guanyador rebrà 500 euros.

“No és una fira local, sinó una fira que es fa en un lloc. Tenim la voluntat que sigui referent de les que es fan arreu de Catalunya”, ha dit un dels organitzadors d’Indilletres, Xavier Cortadellas, en referència a la convocatòria dels dos premis especials com a impuls de la fira. En aquesta línia s’ha referit Judit Pujador, organitzadora de l’esdeveniment, que espera que amb els guardons i les col·laboracions amb entitats i biblioteques locals la fira “vagi més enllà” d’aquests dos dies i quedi un “pòsit” durant l’any.

L’any passat van exposar els seus llibres 19 editorials, mentre que aquest any la xifra ha augmentat a 25. Ho tornaran a fer a la plaça del Castell, mentre que les 35 activitats – entre debats, conferències, recitals, concerts i presentacions de llibres- tindran lloc a la sala Capitular del Castell Palau. Els estands de la plaça han estat dissenyats pel músic bisbalenc Sanjosex. L’artista serà un dels cantants que participaran dels concerts, com Mazoni, Salva Ramírez o Guillermo Martorell, que retran homenatge al 50è aniversari del disc ‘Dioptria’ de Pau Riba. Pau Riba serà present en aquesta reinterpretació de les seves cançons. “Som una fira del llibre, però també un esdeveniment cultural”, ha recordat Cortadellas.

Roger Mas tancarà la segona edició de la fira amb un concert a la mateixa plaça del Castell. El cantant posarà punt i final a una cita que haurà inaugurat el poeta Enric Casasses amb el recital d’un petit assaig sobre Josep Blanch i Reynal, un compositor de sardanes de Castelló d’Empúries que agafarà com a pretext per endinsar-se en l’Empordà i la seva gent.

L’holandès Gerbrand Bakker, guanyador del Premi Literari Internacional IMPAC de Dublin, i guardonat amb la 1a Beca Indielletres, serà entrevistat per la periodista Anna Guitart i oferirà una presentació a la fira. Aquest guardó té l’objectiu d’establir lligams entre la cultura catalana i altres cultures d’arreu.

Els debats tornen a agafar protagonisme en la segona edició, un sobre la crítica literària, amb Vicenç Pagès, Marina Porras, Xevi Lloveras i David Guzmán, i l’altra anomenat ‘Després del judici’, amb catalans que van estar presos.

La fira, amb 10.000 euros de pressupost, es vol posicionar com a “referent” a Catalunya, “involucrant i trobant sinergies”, tal i com ha assegurat el regidor de l’Àrea de Cultura de la capital del Baix Empordà, Carles Puig, entre tot el teixit cultural de la localitat, des de centres educatius fins a biblioteques i llibreries.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Sánchez, Iglesias i Illa no es presenten a la comissió de residències del Parlament

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que estaven citats a participar...

A finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que a finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19 i...

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca