Diana Riba presentarà demà el número 34 de la revista ‘Eines’

La publicació analitza el nous repts europeus de la mà de prestigiosos acadèmics

Publicitat

La revista Eines, editada per la Fundació Josep Irla, centra aquest número a parlar del projecte europeu: davant el fenomen del Brexit, l’auge dels populismes de dretes o les limitacions de les institucions europees a l’hora de fer front a crisis com la dels refugiats, es planteja la necessitat d’obrir un debat en profunditat sobre els reptes per redreçar el projecte europeu des de postures transformes.

L’acte de presentació serà al Harlem Jazz Club de Barcelona (c/ Comtessa de Sobradiel, 8) i comptarà amb la presència de Diana Riba, pedagoga, activista i candidata d’Ara Repúbliques i Marc Sanjaume-Calvet, politòleg i professor a la UPF.

El dossier central de l’Eines 34 està dedicat a Europa, en concret, en com replantejar el projecte europeu per acostar-se novament als ciutadans i fer front a l’auge dels populismes de dretes i l’euroescepticisme o al creixement de les desigualtats. Per fer-ho, analitza les principals qüestions que avui afecten la Unió Europea: les polítiques econòmiques i socials, la crisi dels refugiats, els grans moviments migratoris, la implantació dels valors dels republicans o la participació democràtica -amb especial dedicació al cas escocès-.  Peter Kraus, Sergi Morales, Núria Franco, Marta Poblet o Xavier Cuadras són alguns dels autors/es del número que es presentarà demà.

 

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes