Brussel·les recomanarà que Espanya surti del procediment per dèficit excessiu “el mes vinent”

Moscovici confia que hi hagi un govern a Espanya "en condicions d'adoptar un projecte de pressupostos" d'acord amb les regles

Publicitat

Brussel·les ha anunciat que recomanarà que Espanya surti del procediment per dèficit excessiu “el mes vinent” després de constatar que el seu dèficit va quedar per sota del 3% el 2018. L’eurocomissari d’economia, Pierre Moscovici, ha assegurat aquest dimarts que proposarà als ministres d’economia de la zona euro que l’estat espanyol abandoni després de 10 anys aquest mecanisme que vigila els comptes públics dels països de l’euro que sobrepassen certs límits acordats entre els socis europeus. “Són bones notícies”, ha dit. Preguntat sobre les converses per formar govern a Espanya i l’estabilitat econòmica, Moscovici ha assegurat que confia que hi hagi un executiu “en condicions d’adoptar un projecte de pressupostos” d’acord amb les regles.

Tot i això, Moscovici ha evitat pronunciar-se sobre la necessitat d’adoptar o no mesures concretes per garantir un millor balanç pressupostari.

“Hem d’esperar a la formació de govern després de la victòria de Pedro Sánchez en les recents eleccions”, ha dit el polític francès socialista.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes