L’Iran comença a vendre el seu petroli al “mercat gris” per evitar les sancions dels EUA

"No és contraban. Estem responent unes sancions que no veiem ni justes ni legítimes"

Publicitat

El Govern iranià ha començat a mobilitzar “tots els recursos” per vendre el seu petroli al “mercat gris” davant les sancions declarades el divendres per les autoritats nord-americanes, segons ha informat el viceministre per al petroli Amir Hossein Zamaninia.

Els Estats Units ha amenaçat els compradors de cru iranià amb sancionar-los a partir de l’1 de maig si segueixen comerciant amb la república islàmica, en declarar la fi d’una moratòria de sis mesos durant la qual l’Iran podia vendre quantitats limitades als seus principals clients.

Ara, el viceministre ha anunciat que el país recorrerà a canals irregulars per vendre el cru. “No és contraban. Estem responent unes sancions que no veiem ni justes ni legítimes”, ha afegit Zamaninia.

El ministre no ha explicat exactament quins canals faran servir, però la república islàmica ha recorregut en moltes ocasions a la pràctica de vendre petroli a firmes privades amb descomptes extraordinaris. Aquestes firmes posteriorment el distribueixen a altres països.

Publicitat

Amb tot, Zamaninia ha reconegut que l’exportació no pot arribar als nivells esperats per les vies tradicionals. “És clar que no arribarem als dos milions i mig de barrils al dia, així que haurem de prendre decisions importants sobre la nostra gestió econòmica i financera”, ha avisat en declaracions recollides per l’agència oficial iraniana IRNA.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca