La 3a Setmana d’Arquitectura oferirà visites guiades a espais tancats al públic com la Font Màgica i les Torres Venecianes

Barcelona obre edificis i espais inaccessibles entre el 9 i el 19 de maig

Publicitat
La 3a Setmana d’Arquitectura de Barcelona oferirà visites guiades a espais que normalment estan tancats al públic per posar en valor indrets desconeguts, com ara l’interior de la Font Màgica de Montjuïc i les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya. Entre el 9 i el 19 de maig s’obriran al públic edificis i espais inaccessibles. Per commemorar el centenari de la fundació de l’escola Bauhaus, hi haurà activitats i xerrades a deu espais convidats, un per cada districte, que simbolitzen el llegat de la institució i la influència de les avantguardes artístiques i de disseny a Barcelona. A més, més de 80 arquitectes faran tallers i xerrades a centres educatius per a més de 4.000 alumnes. Altres activitats destacades són una gran plantada d’arbres autòctons a Collserola, visites guiades als districtes i un concurs de parets mitgeres.
Aquesta és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD.

Una de les novetats d’aquest any és la descoberta de patrimoni desconegut a través de visites guiades. Es podrà visitar la cascada del Parc de la Ciutadella i el dipòsit d’aigües, la cisterna de la Sala Hipòstila del Park Güell, la Font Màgica de Montjuïc, les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya, les galeries tècniques de Fira de Barcelona, la sala intermèdia de l’Arc del Triomf, la Torre del Rellotge del Port Vell i l’antiga fàbrica Casaramona.

Pel que fa a la commemoració del centenari de l’escola Bauhaus, s’han seleccionat deu espais que il·lustren la influència en diferents graus d’un llenguatge racional que abandona l’ornamentació, buscant la senzillesa geomètrica i l’estandarització d’elements constructius. En aquests espais, un per districte, hi haurà conferències, xerrades i visites guiades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes