Sílvia Munt i Pau Miró reflexionen sobre el mal, l’explotació de la dona i la hipocresia en l’adaptació de ‘Dogville’

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Sílvia Munt i Pau Miró reflexionen sobre el mal, l’explotació de la dona i la hipocresia en la seva adaptació de ‘Dogville’, la ja clàssica pel·lícula de Lars Von Trier al Teatre Lliure de Montjuïc del 9 de maig al 9 de juny. Altres temes dels quals reflexiona l’espectacle dirigit per Munt és el poder del grup sobre l’individu i el poder de la família. Bruna Cusí i David Verdaguer protagonitzen ‘Dogville: Un poble qualsevol’. Munt creu que és important en aquests moments “explicar i parlar del mal que està dins de tothom, el mal que fins i tot té la bona gent. ‘Dogville’ explica aquesta ralla tan fina que hi ha entre el bé i el mal i com ataquem la vinguda d’una estrangera dins d’un poble qualsevol”.
‘Dogville’ és un drama que va crear “un impacte brutal” a Sílvia Munt per “com estava feta i pel què explicava”. Quan Munt va decidir i li van donar llum verda per adaptar el muntatge va posar-se en contacte amb Pau Miró per treballar plegats la dramatúrgia. “Va ser un treball exhaustiu perquè partíem d’una base diferent que era intentar centrar l’espectacle en una noia d’avui en dia que tenia una necessitat de creure en la societat i arriba a un lloc i se sotmet a la força del grup i de l’individu que la lidera”.

Pau Miró, dramaturg del text juntament a Munt, ha apuntat que si es compara el ‘Dogville’ original i aquest adaptació, la pel·lícula parla del mal i és “una mena de paràbola postmoderna i religiosa amb paral·lelismes de la vida de Jesús amb la vida de la protagonista”. Mentre, l’adaptació s’apropa més cap “a la nostra hipocresia. Aquesta història reflexiona sobre la hipocresia”, ha assegurat. I això s’articula a través d’una desconeguda que necessita ajuda i arriba a un poble, i el preu que ha de pagar perquè l’ajudin és l’explotació “que arriba a límits molt bèsties”.

Pau Miró també ha assenyalat que una de les especificitats que ha fet Sílvia Munt a ‘Dogville’ s’enfoca cap al paper de la dona, la seva explotació i les diverses formes que adopta la cultura de l’abús en la dona”. De fet, Munt ha recalcat que tenien ganes de presenta una dona “diferent, fràgil i a la vegada forta que no és simplement un objecte bonic”, sinó amb “totes les seves arestes, dificultats i obsessions”.

Actors

Bruna Cusí i David Verdaguer protagonitzen aquest drama i els acompanyen a escena Andreu Benito, Joel Bramona, Anna Güell, Andrés Herrera, Josep Julien, Lluís Marco, Áurea Márquez, Albert Pérez, Jaume Solà i Alba Ribas.

- Publicitat -

L’actriu Bruna Cusí, la protagonista del muntatge, ha explicat que és “un personatge jove que vol creure en la societat però des de la ingenuïtat del món. És un personatge que ve d’un origen i una família podrits i busca en aquest nou poble una família de veritat que l’ajudi”. Cusí creu que el que interpreta és “un personatge més tràgic que el de la pel·lícula”.

Pel que fa la posada en escena, volien que tot passés dins d’un centre cívic. És un lloc on es reuneixen tots els membres del poble que tenen un líder. “El que es veu en vídeo i en pantalla són coses que han passat fora del centre cívic”.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca