Maduro demana a l’Exèrcit “màxima lleialtat” a la Constitució davant el “cop d’estat”

"Contra la traïció s'ha imposat la lleialtat"

Publicitat

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha demanat a la població i les Forces Armades lleialtat a la Constitució davant el “cop d’estat” en un discurs adreçat a un grup de seguidors als carrers de Caracas per celebrar el Dia del Treballador, l’endemà d’un nou punt àlgid de la crisi política que travessa el país després de l’alliberament de l’opositor Leopoldo López.

“No van poder amb (el seu predecessor, el president Hugo) Chávez i ho dic avui: tampoc no han pogut ni podran amb nosaltres. No entenen la força que tenim dins per defensar la nostra Constitució, la Independència”, ha assenyalat el mandatari.

“Contra la traïció s’ha imposat la lleialtat, ells (oposició) pensaven que els arribarien milers de persones, ara es refugien en ambaixades”, ha asseverat Maduro, en referència a López, qui es troba a l’ambaixada d’Espanya a Caracas amb la seva dona Lilian Tintori i la seva filla, encara que no han sol·licitat asil polític. “Covards, colpistes, criminals!”, ha afegit.

El dirigent veneçolà ha manifestat que l’oposició i “l’imperialisme” volen portar Veneçuela a una “guerra civil”. “Aquest ha de ser el futur de Veneçuela?”, ha preguntat als seus seguidors.

Publicitat

“Aquí no són les bales les que posaran un president titella. La Força Armada Nacional Bolivariana (FANB) no permetrà un cop d’estat. Els colpistes queden sols i afeblits. El poble està mobilitzat dient no al cop, sí a la pàtria, sí a la revolució”, ha indicat.

Bolton, organitzador del cop

Maduro també ha denunciat que el “cop d’estat” ha estat dirigit pel Govern dels Estats Units i ha demanat que es dugui a terme una investigació.

“Avui han sortit moltes informacions. Des de l’alba hi havia l”estafador’ de Trump, Bolton, coordinant el cop, trucant al Brasil, Colòmbia, Xile. Bolton ha coordinat el cop d’estat preparat des dels Estats Units”, ha recalcat, per referir-se a l’assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca.

A més, el mandatari veneçolà ha anunciat que els cossos de seguretat es troben darrere dels militars que es van revoltar aquest dimarts contra el Govern i ha advertit que farà públiques les proves perquè es conegui els “conspiradors que han perpetrat el cop”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca