La justícia britànica condemna Assange a 50 setmanes de presó per violar la llibertat condicional

El fundador de WikiLeaks va ser arrestat el mes passat després de passar sis anys i mig refugiat a l'ambaixada de l'Equador

Publicitat
 La justícia britànica ha condemnat el fundador de WikiLeaks, Julian Assange, a 50 setmanes de presó per violar les condicions de la seva llibertat condicional l’any 2012. En una vista judicial al Southwark Crown Court de Londres, Assange ha aparegut davant de la magistrada per escoltar la sentència, després que ja se’l considerés culpable de violar la condicional al refugiar-se, fa sis anys i mig, a l’ambaixada de l’Equador a la capital britànica. En una carta llegida pel seu advocat en el tribunal, Assange ha dit que en aquells moments vivia unes “circumstàncies difícils” i que va fer “el que en aquell moment pensava que era el millor o l’únic que podia fer”.
Assange fa front, a més, a una petició d’extradició als Estats Units per un presumpte delicte de conspiració amb l’analista Chelsea Manning per accedir a bases de dades classificades. El delicte, si fos extradit i declarat culpable, podria implicar que estigués fins a cinc anys a la presó.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes