Lax’n’Busto mostra la seva faceta més ‘polièdrica’ al Festival Strenes amb un so nou

En aquest disc hi participen sis cantants, entre ells Pemi Fortuny

Publicitat

La banda de Lax’n’Busto ha tornat als escenaris per presentar el nou disc, ‘Polièdric’, en què hi participen sis cantants diferents. El nou àlbum arriba amb un ritme més pop, amb sons més actualitzats deixant enrere l’etapa més roquera de la banda. Alguns dels cantants que hi col·laboren són Miquel Abras o Ramon Mirabet, que també ha interpretat temes tan coneguts com ara ‘Amb tu’. Un dels moments més esperats ha estat la participació de Pemi Fortuny, el primer cantant de la banda, que ha col·laborat en el nou disc enregistrant un tema del nou àlbum i també participarà en la gira. El concert en el Festival Strenes ha estat la primera vegada que els espectadors han pogut escoltar el nou disc en directe i les entrades estaven esgotades.
Pemi Fortuny ha estat l’encarregat d’iniciar el retorn de Lax’n’Busto aquest dijous en un concert a la ciutat de Girona, en què han presentat el nou àlbum ‘Polièdric’. Es tracta d’un disc en què hi participen fins a sis cantants diferents i el pop predomina per sobre del rock. El retorn als escenaris del cantant original de la banda del Vendrell (Penedès) ha provocat que el públic s’aixequés per aplaudir-lo. Fortuny ha començat amb un tema nou del nou àlbum de Lax’n’Busto, ‘Si no ho fas per tu’.

Fortuny ha deixat pas a Pol Fuentes, un cantant que ha estrenat la seva trajectòria professional en concursos de televisió com ara ‘Operación Triunfo’ o ‘La Voz’. Fuentes també ha interpretat un altre dels nous temes i ha donat el relleu a una altra de les cares del nou poliedre de la banda, Ernest Armengol. El cantant de Sol Lagarto i Matilde Blues ha estat l’encarregat de presentar un dels temes més pop, ‘Les últimes paraules d’Steve Jobs’.

Un altre dels moments més esperats ha estat l’entrada de Ramon Mirabet als escenaris, un dels artistes més reconeguts que també ha participat en l’enregistrament del nou àlbum. Mirabet també ha interpretat ‘No ets d’aquest món’, que forma part del disc ‘Polièdric’ i després ha cantat ‘Amb tu’, un dels èxits del grup de rock.

Miquel Abras ha ajudat a recuperar l’essència de Lax’n’Busto amb la seva característica veu trencada. Abras ha encaixat perfectament amb la tradició més roquera del grup i ha resultat un tàndem perfecte per Pemi Fortuny. Tot i arrencar amb ritmes més moderns i allunyats de la tradició roquera original, les guitarres elèctriques han anat guanyant terreny i els temes clàssics han acabat predominant el repertori. Al llarg del concert, el públic ha pogut tornar a sentir ‘Més que la meva sang’, ‘Miami Beach’ o ‘Les nits del Liceu’. L’últim dels temes ha estat l’èxit més important de la banda, ‘Llença’t’.

Publicitat

El concert ha comptat amb una trentena de temes que s’han anat combinant els diferents cantants que participen en el nou disc i ha estat l’inici de gira. Des de feia dies que s’havien esgotat les 1.200 butaques de la sala simfònica de l’Auditori de Girona. Per aquest motiu el Festival Strenes va programar un segon concert per aquest dimecres 1 de maig a les set de la tarda. Un segon concert que pràcticament també té totes les cadires ocupades.

Recta final del Festival Strenes

Amb el concert de Lax’n’Busto, el Festival Strenes arrenca la seva última setmana de programació. De cara al divendres, Mishima celebrarà els 20 anys a dalt dels escenaris en un escenari únic, les escales de la Catedral de Girona. El certamen de novetats musicals gironí posarà el seu punt i final a l’edició d’enguany el diumenge amb un concert únic de Miquel Abras amb la col·laboració de diferents artistes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes