Mor als 71 anys l’historiador Vicenç Pascual

Era autor de diversos llibres sobre personatges del segle XIII i havia exercit de professor a l'Institut Jaume Callís de Vic

L’historiador Vicenç Pascual ha mort aquest dilluns als 71 anys a Vic a causa d’un càncer que li havien diagnosticat fa poques setmanes. Pascual, nascut a Barcelona el 1947, era autor de diversos llibres i deixa un llegat d’una obra centrada sobretot en personatges del segle XVIII. La notícia ha commocionat el món cultural de la capital osonenca, ciutat amb la qual estava relacionat bona part del seu treball com a historiador i també com a docent, ja que havia exercit de professor de l’Institut Jaume Callís. El darrer llibre que havia publicat és ‘L’aventura americana del virrei Amat’ (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2008), sobre la figura d’aquest fill de la petita noblesa catalana que va ser virrei del Perú. El funeral de Vicenç Pascual serà aquest dimarts a les 5 de la tarda, al tanatori de Vic.
Pascual també havia escrit ‘El virrei Avilés i la segona conquesta d’Amèrica’, sobre la controvertida figura d’aquest vigatà que va arribar a ser una de les grans autoritats de la colonització espanyola d’Amèrica, en plena polèmica sobre si calia mantenir la placa que Vic li havia dedicat. De fet, va ser el consistori qui va encarregar un informe a l’historiador per situar el personatge des del punt de vista científic.

També era autor d”El baró de Maldà, materials per a una biografia’ i havia escrit diversos llibres sobre la capital osonenca com ‘Vic, història d’una ciutat’, ‘Sert, el darrer pintor muralista’ o ‘Josep M. Sert i les pintures de la catedral de Vic.’

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca