Mor als 71 anys l’historiador Vicenç Pascual

Era autor de diversos llibres sobre personatges del segle XIII i havia exercit de professor a l'Institut Jaume Callís de Vic

Publicitat
L’historiador Vicenç Pascual ha mort aquest dilluns als 71 anys a Vic a causa d’un càncer que li havien diagnosticat fa poques setmanes. Pascual, nascut a Barcelona el 1947, era autor de diversos llibres i deixa un llegat d’una obra centrada sobretot en personatges del segle XVIII. La notícia ha commocionat el món cultural de la capital osonenca, ciutat amb la qual estava relacionat bona part del seu treball com a historiador i també com a docent, ja que havia exercit de professor de l’Institut Jaume Callís. El darrer llibre que havia publicat és ‘L’aventura americana del virrei Amat’ (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2008), sobre la figura d’aquest fill de la petita noblesa catalana que va ser virrei del Perú. El funeral de Vicenç Pascual serà aquest dimarts a les 5 de la tarda, al tanatori de Vic.
Pascual també havia escrit ‘El virrei Avilés i la segona conquesta d’Amèrica’, sobre la controvertida figura d’aquest vigatà que va arribar a ser una de les grans autoritats de la colonització espanyola d’Amèrica, en plena polèmica sobre si calia mantenir la placa que Vic li havia dedicat. De fet, va ser el consistori qui va encarregar un informe a l’historiador per situar el personatge des del punt de vista científic.

També era autor d”El baró de Maldà, materials per a una biografia’ i havia escrit diversos llibres sobre la capital osonenca com ‘Vic, història d’una ciutat’, ‘Sert, el darrer pintor muralista’ o ‘Josep M. Sert i les pintures de la catedral de Vic.’

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes