La Guàrdia Civil entra a la Institució de les Lletres Catalanes pel cas dels contractes irregulars

La jutgessa va treure la investigació als Mossos perquè l'exconsellera Borràs va dir que havia parlat amb el conseller Buch sobre el tema

Publicitat
La Guàrdia Civil va entrar dilluns a la seu de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) amb una ordre judicial per recollir informació en relació amb unes presumptes contractacions irregulars en l’etapa en què l’exconsellera de Cultura, Laura Borràs, dirigia la institució (2013-2016). Segons va publicar l’Ara i ha confirmat l’ACN, la policia va entrar al matí a la seu de la ILC i hi va passar unes dues hores per requerir diversos expedients. L’actuació formaria part del mateix cas que va transcendir el novembre de l’any passat. Aleshores van ser els Mossos d’Esquadra qui van requerir documentació a la seu de la ILC, però la jutge instructora els ha tret recentment la investigació després que Borràs digués en el seu moment que el conseller d’Interior, Miquel Buch, l’havia informat sobre un cas que es troba sota secret de sumari.

El mes de novembre passat els Mossos van entrar a l’ILC i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació a la recerca de documentació per ordre del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona.

L’operació, anomenada ‘Atenea’, investiga la presumpta contractació irregular per a la reforma i la creació de pàgines web oficials a partir del possible fraccionament dels encàrrecs per rebaixar el cost i no haver de fer concursos públics.

La jutge que instrueix el cas va apartar fa unes setmanes els Mossos del cas i el va transferir a la Guàrdia Civil. Tot deriva de les controvertides explicacions que Borràs va donar al novembre sobre com s’havia assabentat de la investigació -que estava sota secret de sumari- . Quan es va fer pública la investigació, Borràs va negar qualsevol irregularitat i va dir que el conseller d’Interior, Miquel Buch, li havia negat que ella fos investigada pels Mossos.

En l’entrada d’ahir a la ILC de la policia judicial, la Guàrdia Civil va reiterar als treballadors i el seu director, Oriol Ponsatí-Murlà, que el cas es troba sota secret de sumari. Des de la Institució van oferir la “màxima col·laboració” amb la investigació, expliquen fonts del departament de Cultura a l’ACN.

Publicitat

Després que transcendís la investigació judicial per esclarir si l’ex consellera va adjudicar contractes menors a dit (s’investiguen en concret almenys tres contractes relacionats amb projectes digitals per un valor total de més de 45.000, a una persona de la seva confiança), Borràs va comparèixer al Parlament per proclamar que les acusacions són “rotundament falses” i que es tracta de “difamacions”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca