L’atac a una sinagoga de San Diego deixa una persona morta i tres ferits

Els sospitosos tenien planejat perpetrar en breu un atemptat

Publicitat
Un home armat ha entrat aquest dissabte a la sinagoga de la Congregació Chabad, a prop de San Diego, i ha obert foc amb un rifle, tot provocant la mort d’una dona de 60 anys i tres ferits, durant l’últim dia de la Pasqua jueva. La policia ha identificat John Earnest com autor del crim, un veí de San Diego de 19 anys que va fugir en cotxe del lloc dels fets i va ser arrestat poc després pel servei de Protecció de Fronteres dels Estats Units. Segons els cossos policials, Earnest havia publicat un text a les seves xarxes socials on expressava el seu sentiment antisemita i reivindicava la fi d’aquesta religió.
Els crims d’odi s’estan accentuant cada cop més als Estats Units. Aquest cop, l’atac ha succeït al poble de Poway, a prop de San Diego, i s’ha basat en un manifest que Earnest havia publicat a les xarxes socials on es vanagloriava la massacre que Brenton Tarrant va dur a terme a la localitat de Christchurch, a Nova Zelanda, el mes passat i explicava que li havia servit d’inspiració.

Així mateix, l’autor del crim a la sinagoga de Poway, justificava al text qualsevol mena d’atac contra jueus i musulmans i s’identificava també com l’autor de l’incendi d’una mesquita a Escondido (San Diego), el passat 24 de març.

Davant d’aquesta situació, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha fet unes declaracions al jardí de la Casa Blanca on ha volgut expressar la seva solidaritat amb els afectats i ha afirmat que aquest acte ha estat un altre cas de crim d’odi.

En aquesta línia, el president d’Israel, Reuven Rivlin, ha condemnat l’atac afirmant que “es tracta d’un altre acte dolorós i és un recordatori més de l’antisemitisme”. Segons Rivlin, “l’odi als jueus persisteix i està a tot arreu” i ha considerat que l’única forma de poder remeiar-ho és a través de “l’educació i la tolerància”

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes