La UB impulsa un Campus de les Arts en el recinte de Can Ricart

Serà un espai de 6.800 metres quadrats per a l'ús conjunt dels diferents ensenyaments artístics superiors

Publicitat
La Universitat de Barcelona impulsarà un projecte de Campus de les Arts en el recinte de Can Ricart, al 22@. Serà un espai de 6.800 metres quadrats per a l’ús conjunt dels diferents ensenyaments artístics superiors a Catalunya, en la línia de les propostes del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya (CoNCA). Estarà especialitzat en recerca i formació artístiques, amb serveis i activitats comuns per als diferents centres que imparteixen aquest tipus d’ensenyaments. Aquest projecte, que busca crear un espai d’excel·lència, està participat per Generalitat, Ajuntament de Barcelona i diferents centres d’educació.
Bé cultural d’interès nacional, Can Ricart es convertirà en un espai de referència i contribuirà a forjar un marc institucional compartit entre aquests centres, apunta la UB en un comunicat. Acollirà grups i projectes de recerca sobre la base de la cooperació entre els diferents centres, i organitzarà màsters oficials i programes de doctorat. També s’hi ubicarà l’Observatori dels Ensenyaments Artístics de Catalunya, que analitzarà la informació relativa a l’oferta i la demanda docent del sector.

També treballarà en el campus un equip de professionals que faran tasques de promoció i valorització dels diversos centres com a conjunt, de manera que s’amplifiqui el potencial de la seva presència social i internacional.

Construït el 1853, Can Ricart estava destinat en el seu dia a la fabricació d’estampats i va estar actiu fins a l’últim quart del segle XX. Es tracta d’un edifici representatiu del patrimoni industrial de Barcelona i de Catalunya. L’Ajuntament, propietari del recinte, va cedir a la UB l’any 2015 l’ús de la nau industrial principal i d’alguns edificis annexos.

Està previst que la rehabilitació i adequació de Can Ricart per acollir el Campus de les Arts comenci l’any 2020, amb un pressupost d’uns 14,2 milions d’euros. La UB està explorant diverses fonts de finançament per tirar el projecte endavant: els fons propis, malgrat els recursos limitats de la universitat, i els del Ministeri de Foment, el programa FEDER i l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (Ministeri per a la Transició Ecològica). La rehabilitació inclourà la creació d’aules, un auditori, espais de recerca i creació, despatxos i recursos audiovisuals.

El Campus de les Arts, que està obert a la participació d’entitats i empreses culturals que s’hi vulguin sumar, funcionarà amb un comitè científic i artístic que dirigirà l’activitat docent i de recerca, i disposarà d’una unitat corporativa que gestionarà els recursos materials i humans, així com les tasques institucionals i de l’Observatori. Per la seva banda, les administracions i els centres docents constituirien els òrgans de govern del campus.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca