La filòloga de Sant Fruitós de Bages Ignacia Nacenta guanya el 31è Premi de Novel·la Breu de Mollerussa

Amb 'Nines Russes', una obra vivencial, reflexiva i intimista sobre ''vida de les persones de carn i ossos''

Publicitat

La filòloga i professora de català, Ignacia Nacenta (Sant Fruitós de Bages) és la guanyadora del 31è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb ‘Nines Russes’, una obra vivencial, reflexiva i intimista sobre ”vida de les persones de carn i ossos”, en paraules del president del jurat, l’escriptor Josep Borrell, qui n’ha destacat el domini de la narrativa i el ritme amb que està escrita. Amb l’argument de la vida quotidiana de la protagonista es descobreix ”la vida dins les vides” en un paral·lelisme amb les nines russes que donen títol a la novel·la, segons Borrell, qui s’ha refereit al bon nivell narratiu de les obres presentades en aquesta edició, encara que el jurat ha considerat deixar desert l’accèssit, dotat amb 1.000 euros.

La guanyadora dels 5.000 euros amb què està dotat aquest premi que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i al qual han concursat 37 originals, és llicenciada en Filologia Catalana i Filologia Hispànica i màster en Literatura Catalana i actualment imparteix classes de català a l’institut de Navarcles. En la seva faceta literària ha participat en diferents certàmens sent guanyadora del Concurs de Relats de Sant Jordi 2015 atorgat per Regió 7.

A banda del president Josep Borrell, el jurat està format pels escriptors Pep Coll, Albert Villaró i Llúcia Ramis així com la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. Cal recordar també que l’obra guanyadora d’aquest premi serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors.

El veredicte s’ha donat a conèixer aquest vespre en un acte literari al Teatre L’Amistat que ha estat conduït pel periodista i subdirector de RAC1 i RAC105, Jofre Llombart. La vetlla ha comptat amb l’actuació musical de &The Band, l’orquestra d’adults de l’Escola Municipal de Música.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca