Plataforma per la Llengua avisa que la immersió lingüística “continua amenaçada” tot i la sentència del TC

L'entitat afirma que no es reverteix "l’amenaça del 25% d’imposició del castellà"

Publicitat

La Plataforma per la Llengua ha advertit que el model d’immersió lingüística segueix amenaçat, malgrat que la sentència feta pública aquest dijous, que entén que no reverteix l’amenaça del 25% d’imposició del castellà, només que ho demani un alumne. En aquest sentit, l’entitat insta el Govern a garantir “veritablement” l’ensenyament en català i la vehicularitat a tots els centres educatius de Catalunya, de primària i secundària, que afirma que avui “no és encara una realitat”. Segons Plataforma per la Llengua, no totes les escoles apliquen el model d’immersió, com afirma que demostren les darreres modificacions que s’han fet en els projectes lingüístics dels centres.

En aquest sentit, l’organització reclama als partits polítics que protegeixin la “cohesió social” a Catalunya i, concretament, demanen al Partit Popular i a Ciutadans que “abandonin la seva política d’agressivitat contra el sistema escolar català”, que creuen que és la “peça fonamental de la cohesió social”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes