eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Estafats 300 paradistes de roses aquest Sant Jordi a Barcelona que van pagar per llicències gratuïtes

  La Guàrdia Urbana investiga dos joves que van demanar les llicències i les van revendre per internet

  La Guàrdia Urbana de Barcelona investiga l’estafa a uns 300 paradistes de roses el dia de Sant Jordi a la capital catalana. Els estafadors serien dos joves de 19 anys que van aconseguir enganyar unes 300 persones i els van vendre un espai al carrer que, en un dia tan assenyalat, és gratuït. El consistori atorga unes 4.000 llicències a tota la ciutat per poder comercialitzar roses aquell dia, i els afectats haurien pagat entre 250 i 600 euros per una d’aquestes falses llicències, cosa que hauria reportat als estafadors entre 75.000 i 180.000 euros.
  Segons ha avançat SER Catalunya i han confirmat fonts municipals a l’ACN, el que van fer els investigats va ser agafar documentació fotocopiada en una empresa on havia treballat un dels nois, i amb aquestes dades, noms, cognoms i firma, van aconseguir demanar unes 300 llicències a l’Ajuntament, que es reparteixen de forma individual i no es poden traspassar. Quan ja tenien els papers i ja s’havien exhaurit les llicències, van posar-les a la venda a internet: el permís per instal·lar parada i un lot de roses. Van picar sobretot joves i estudiants que desconeixen els tràmits administratius i, sobretot, que aquell dia no es paga.

  La Guàrdia Urbana manté oberta la investigació. Els dos joves estan sent investigats per estafa, falsificació de documents i usurpació d’estat civil, per haver suplantat la identitat d’altres persones. La investigació va sorgir arran de l’avís dels serveis de llicències i inspecció del consistori.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca