Estafats 300 paradistes de roses aquest Sant Jordi a Barcelona que van pagar per llicències gratuïtes

La Guàrdia Urbana investiga dos joves que van demanar les llicències i les van revendre per internet

La Guàrdia Urbana de Barcelona investiga l’estafa a uns 300 paradistes de roses el dia de Sant Jordi a la capital catalana. Els estafadors serien dos joves de 19 anys que van aconseguir enganyar unes 300 persones i els van vendre un espai al carrer que, en un dia tan assenyalat, és gratuït. El consistori atorga unes 4.000 llicències a tota la ciutat per poder comercialitzar roses aquell dia, i els afectats haurien pagat entre 250 i 600 euros per una d’aquestes falses llicències, cosa que hauria reportat als estafadors entre 75.000 i 180.000 euros.
Segons ha avançat SER Catalunya i han confirmat fonts municipals a l’ACN, el que van fer els investigats va ser agafar documentació fotocopiada en una empresa on havia treballat un dels nois, i amb aquestes dades, noms, cognoms i firma, van aconseguir demanar unes 300 llicències a l’Ajuntament, que es reparteixen de forma individual i no es poden traspassar. Quan ja tenien els papers i ja s’havien exhaurit les llicències, van posar-les a la venda a internet: el permís per instal·lar parada i un lot de roses. Van picar sobretot joves i estudiants que desconeixen els tràmits administratius i, sobretot, que aquell dia no es paga.

La Guàrdia Urbana manté oberta la investigació. Els dos joves estan sent investigats per estafa, falsificació de documents i usurpació d’estat civil, per haver suplantat la identitat d’altres persones. La investigació va sorgir arran de l’avís dels serveis de llicències i inspecció del consistori.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca