Conclou la primera visita de Kim Jong-un a Rússia

El líder nord-coreà ha assenyalat que la pau i la seguretat a la península de Corea dependrà de l'"actitud" dels Estats Units

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha sortit aquest divendres de la ciutat russa de Vladivostok amb el seu tren privat després de la visita que ha dut a treme a Rússia, en la qual s’ha reunit per primera vegada amb el dirigent del país, Vladímir Putin.

Publicitat

Abans de tornar a Corea del Nord, Kim ha assistit a una cerimònia d’ofrena floral i el governador de la regió, Oleg Kozhemyako, ha presidit l’acte oficial durant el comiat, tal com va passar en la de benvinguda, segons ha informat l’agència de notícies Sputnik.

Kim i Putin han celebrat la seva primera reunió aquest dijous, la qual s’ha allargat durant gairebé dues hores. Tots dos han fet un balanç positiu de la cimera.

El líder nord-coreà ha assenyalat que la pau i la seguretat a la península de Corea dependrà de l'”actitud” dels Estats Units en les converses. Així mateix, ha indicat que esperarà fins a finals d’aquest any” per veure si Washington canvia de posicionament, segons ha recollit l’agència de notícies Reuters.

L’agència ha indicat que tant Rússia com Corea del Nord han acordat prendre mesures positives en diversos camps per incrementar la cooperació a nivell de comerç, economia, ciència i tecnologia.

A més a més, el líder nord-coreà ha convidat Putin a celebrar una visita oficial a Corea del Nord quan tingui disponibilitat. El president rus ha respost positivament a la invitació, segons ha informat l’agència estatal nord-coreana de notícies, KCNA.

La cimera, que ha tingut lloc al campus de la Universitat Federal del Llunyà Orient, ha estat la primera que manté el líder nord-coreà amb un president rus i arriba després que Kim s’hagi reunit tres vegades els darrers dotze mesos amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, i dues amb el president nord-americà, Donald Trump.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca