Les estrenes de la setmana: ‘Vengadores: Endgame’ i ‘Buñuel en el Laberinto de las Tortugas’, entre les destacades

'La importancia de llamarse Oscar Wilde' de Rupert Everett arriba als cinemes després del seu pas pel Bcn Film Fest

‘La importancia de llamarse Oscar Wilde’ irromp aquesta setmana als cinemes amb l’actor Rupert Everett com a protagonista i també com a director, rol en el qual debuta. Ho fa després de ser una de les cintes destacades del Bcn Film Fest, i malgrat el director anglès no ha pogut assistir com estava previst al certamen, la seva òpera prima s’ha projectat als Cinemes Verdi com un dels principals reclams d’una edició que s’allargarà fins el 30 d’abril. Everett encarna Oscar Wilde, després que el poeta s’hagi exiliat a França víctima de la intolerància de la societat anglesa de l’època. També arriba a la gran pantalla la culminació de la saga de superherois de Marvel, ‘Vengadores: Endgame’, en què s’uneixen esforços per tornar l’harmonia a l’univers. D’altra banda, destaca el llargmetratge d’animació de Salvador Simó ‘Buñuel en el Laberinto de las Tortugas’, el qual relata com Ramón Acín finança el rodatge de ‘Las Hurdes’ de Luis Buñuel després de guanyar la loteria.
El ‘biopic’ sobre Oscar Wilde se centra en els últims tres anys de l’escriptor, del 1897 al 1900, després que el poeta s’hagi exiliat a França amb els seus amics (Edwin Thomas i Colin Firth) condemnat per conducta homosexual. Decideix travessar Europa amb impulsos contradictoris, anar a veure la seva dona (Emily Watson) o el seu amant (Colin Morgan). Tot, per recuperar la glòria, la fama i l’amor dels bons temps.

‘Vengadores: Endgame’

Publicitat

Arriba la 22a pel·lícula de l’univers de Marvel i culminació d’aquest univers de superherois. Seqüela d”Avengers: Infinity War’, la cinta definitiva acull l’intent dels Avengers que han sobreviscut de revertir el mal fet per Thanos a ‘Infinity War’. A partir del guió escrit per Christopher Markus i Stephen McFeely, dirigeixen la pel·lícula Anthony i Joe Russo, amb un repartiment de superherois encarnat per Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Bradley Cooper, Gwyneth Paltrow o Josh Brolin. Uneixen esforços per tornar l’harmonia a l’univers. Iron Man, Hulk o Thor tornen a l’acció per posar punt i final a la saga iniciada el 2012 amb ‘Los Vengadores’.

‘Buñuel en el Laberinto de las Tortugas’

Llargmetrage d’animació de Salvador Simó sobre la relació d’amistat entre Luis Buñuel i Ramón Acín, en què retrata el moment en el qual el pintor guanya la loteria i paga el rodatge de ‘Las Hurdes’ (1933), dirigida per Buñuel. Així, el cineasta retrata una de les regions més pobres i oblidades d’Espanya. Simó, director de cintes animades com ‘Tikis y Mikis’ (2012) o ‘Max Adventures’ (2011), parteix aquesta vegada del còmic homònim de Fermín Solís. El passat octubre va rebre el premi del jurat al Festival de Cinema Animat de Los Ángeles, i aquest any s’ha endut el guardó a millor banda sonora al Festival de Málaga.

‘Gloria Bell’

El director de ‘Una mujer fantástica’, Sebastián Lelio, pel·lícula guanyadora de parla no anglesa als Oscars el 2017, torna a la cartellera amb ‘Gloria Bell’, el ‘remake’ de la seva pròpia pel·lícula de l’any 2013 ‘Gloria’. Julianne Moore interpreta la nova Gloria, una dona divorciada d’esperit lliure que després de llargues jornades a l’oficina es deixa emportar per les pistes de ball de Los Ángeles. Coneix a Arnold (John Turturro) i es veu immersa en un inesperat afer ple d’emocions i també de complicacions en el món de les cites, la identitat i la família. La pel·lícula xilena va obtenir fa sis anys la nominació pels Oscars a millor cinta de parla no anglesa, una sofisticada comèdia romàntica que el seu mateix director torna a donar-li vida.

‘La Pequeña Suiza’

Amb referències al cine de Luis García Berlanga, el director basc Kepa Sojo estrena el seu segon llargmetratge amb la història d’un poble del País Basc, gestionat per Castella, que vol annexionar-se a Suïssa. La recerca de la identitat, també dels pobles espanyols, la protagonitzen actors Jon Plazaola, Maggie Civantos, Ramón Barea o Karra Elejalde. Una curiosa troballa en el santuari del poble desencadena la voluntat d’unir-se a un dels països mes desenvolupats d’Europa. La comèdia és una coproducció entre Espanya i Portugal, de les productores Nadie es perfecto, Stopline Films, Kuttuna Filmak i TVE.

‘Familia sumergida’

Drama argentí de la directora María Alché que relata el dol de Marcela un estiu a Buenos Aires, després de la mort de la seva germana Rina. Afronta aquest dol mentre buida la casa familiar, quan arriba Nacho, un amic de la seva filla. Amb ell, viuran passejades i aventures. La protagonista rep una trucada d’un parent llunyà per una reunió, mentre que manté a casa diàlegs amb familiars d’una altra dimensió. La cinta, amb Mercedes Morán, Esteban Bigliardi o Marcelo Subiotto, es va endur el premi a la Millor pel·lícula Llatinoamericana al Festival de Sant Sebastià.

‘The Invocation of Enver Simaku’

Debut del director Marco Lledó Escartín que situa a Albània el neguit d’en Julien per investigar totes les gravacions impossibles, expedients policials i visions del més enllà després de dues dècades de l’assassinat de la seva dona. Una imatge de vídeo, fantasmagòrica i deteriorada desvetlla i obsessiona el protagonista cada nit. És la primera pel·lícula espanyola que s’ha rodat a Albània. El repartiment l’integren Antonio de la Cruz, Laertis Vasiliou, Viktor Zhusti, Julien Blaschke i Piro Milkani, entre d’altres.

‘La portuguesa’

Drama portuguès que formarà part del D’A Film Festival 2019, de la directora Rita Azevedo Gomes basada en la novel·la de Robert Musil. En una Edat Mitjana inestable, l’esposa de Lord von Ketten es trasllada a un antic castell al nord d’Itàlia. S’hi està durant onze anys, mentre ell lluita contra el bisbe de Trento. La senyora von Ketten llegeix, canta, somia, balla, neda i cavalca en el bosc mentre esperar tornar al joc de l’amor. Clara Riedenstein, Marcello Urgeghe, Ingrid Caven i Rita Durão donen vida a aquest film històric.

‘La canción de nuestra vida’

El cantautor Rory Feek dirigeix el documental que narra un episodi de la seva vida, l’arribada del seu fill amb síndrome de Down i el diagnòstic de càncer de la seva dona, Joey, amb qui formava un duet musical d’èxit. La parella va gravar durant dos anys aquests moments de les seves vides per traslladar-les en un documental en què es veu com s’aparten dels escenaris per formar una família.

‘Sin Piedad’

El jove Rio (Jake Schur) es veu obligat a travessar el sud-est dels Estats Units per intentar salvar la seva germana (Leila George) del seu desapiadat oncle (Chris Pratt). Pel camí coneix el ‘sheriff’ Pat Garrett (Ethan Hawke), qui busca el seu enemic: el bandit Billy el Nen (Dane DeHaan). Les dues figures s’entrellacen a la vida de Rio, qui haurà de triar entre ser un fugat o un home honrat. Un western biogràfic produït als Estats Units, dirigit per Vincent D’Onofrio amb guió d’Andrew Lanham.

‘Terra Willy’

Pel·lícula d’animació francesa del director Eric Tosti que narra el viatge a l’espai d’un nen, en Willy, juntament amb els seus pares. La seva nau espacial es destrueix per accident, i surt disparat amb una càpsula d’emergència fins a un planeta salvatge i inexplorat. Sense els seus pares, però amb el robot de supervivència Buck i un nou amic alienígena, Willy buscarà la manera de retrobar-se amb la seva família.

‘Mutafukaz’

El dibuixant de còmics francès Guillaume Renard, conegut com a Run, adapta el seu propi còmic al cinema juntament amb el director Shôjirô Nishimi. Presentada al festival de Sitges el 2017, aquesta història animada de producció japonesa i francesa s’emmarca a Dar Meat City, una gran ciutat plena de bandes violentes, policies corruptes i gent que es busca la vida sense escrúpols. El protagonista és Angelino, a qui li canvia la vida quan té un accident mentre treballa com a repartidor. De sobte veu terribles visions, però dubtarà si realment hi ha part de veritat en aquestes al·lucinacions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes