H2o inaugura el dia 30 d’abril l’exposició ‘Domestic Workspaces’

La mostra és un recull d’il·lustracions de 46 despatxos d’arquitectura i disseny de Silvia Garcia Camps

Publicitat

L’exposició reflecteix els vincles que les persones establim amb determinats espais. A partir d’aquí sorgeix la unió de dos conceptes: per una banda, “domestic”, que fa referència a l’apropiació d’un lloc, i per l’altra, “workspaces”, els espais de treball.

La Silvia representa l’arquitectura i l’interiorisme a través d’il·lustracions de geografia inexacta, que neixen d’una barreja entre l’analògic –el dibuix a mà–, i el tecnològic –el posterior muntatge amb ordinador–. Es tracta d’una tècnica de collage naive que li dóna un cert marge de creativitat i llibertat de composició per captar l’essència dels estudis que visita. Com a resultat, les seves obres es mantenen fidels a la realitat i, tot jugant amb les dimensions dels objectes, també acaben invocant el seu toc personal, la seva pròpia mirada.

‘Domestic Workspaces’ no només visibilitza la intimitat dels despatxos d’arquitectura –espais privats–, sinó que alhora els apropa als ciutadans. Tanmateix, l’estil amb què ho fa manté l’aura del que és únic i personal, deslligant-se de l’evidència d’una fotografia.

Així doncs, el projecte ens convida a reflexionar sobre el diàleg que estableixen les persones amb l’espai que ocupen i els seus hàbits a través dels objectes quotidians amb què els omplen.

Publicitat

L’artista Silvia Garcia

Silvia Garcia (Manresa, 1990) il·lustradora i estudiant d’Arquitectura, compagina els estudis amb la seva feina a la Fundació Mies van der Rohe.

Atenta sempre a tot allò que l’envolta i amb la voluntat per aprendre i millorar sempre present, després d’una llarga estada a Brasil comença a desenvolupar una manera de representar aquells espais que l’identificaven a través de les tècniques del dibuix i el collage.

A partir del principi de prova i error, va anar perfilant i modelant el seu estil fins a trobar l’equilibri entre el dibuix a mà i el muntatge amb ordinador, mantenint sempre un objectiu molt clar: captar i mostrar la domesticitat que definia els espais, bé fossin reals o imaginats. Arran d’aquesta inquietud, va sorgir el projecte “Domestic Workspaces” que li ha permès visitar i il·lustrar des d’un punt de vista particular un total de 46 estudis de disseny i arquitectura.

La seva obra ha estat publicada a Nova York, Los Angeles i Mèxic, i ha realitzat projectes per a Vitra, Balenciaga i Santa&Cole.

La inauguració serà el dia 30 d’abril a les 19.00 hores a la galeria H2o. Carrer Verdi 152 de Barcelona.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes