Politicircus: ‘Las Elecciones 28A, el espectáculo’

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Des del dijous 25 d’abril fins al 16 de maig

c/ Caballero, 65 (Barcelona)

Senyores i senyors, nens i nenes! Passin i vegin l’espectacle que els tenim preparats! Sota el subtítol ‘Las Elecciones 28A el espectáculo’, presentem Politicircus, L’exposició itinerant de caricatures de Jordi Minguell (Jordio). En elles podem veure els personatges més rellevants del panorama polític català, espanyol i alguna personalitat internacional com són els mediàtics presidents dels EEUU: Barack Obama i Donald Trump o el nord-coreà Kim Jong Un.

Quasi sempre des d’una mirada no ofensiva i neutral, el caricaturista intenta plasmar la personalitat i la impressió que li causen aquests personatges que diuen representar-nos i guiar-nos en aquest món lliure. Els elegits del poble, els personatges públics, l’elit escollida vista a través del prisma de l’exageració, l’humor i diversió. Ja que finalment, l’autor intenta arrencar
un somriure a l’espectador.

Aquesta col·lecció d’il·lustracions estan pintades amb tècnica digital, fent servir el software Adobe Photoshop. Utilitzant pinzells i creant les caricatures des de 0 en un llenç en blanc.

No s’ha partit de cap fotografia com a base ni hi ha cap mena de retoc fotogràfic. S’han utilitzat pinzells de diferents textures i tipus per obtenir un resultat gràfic molt pictòric que podria recordar a les tècniques tradicionals com són l’acrílic o la pintura a l’oli. També algunes altres amb un estil més proper al còmic, entintades i pintades amb taques planes, també acabades digitalment.

Algunes d’aquestes caricatures van ser publicades al diari satíric El Capicua els anys 2012 i 2013. D’altres es van realitzar pel joc de cartes Lineas Rojas (2016) que consisteix en la típica baralla espanyola on els pals de la baralla són els partits majoritaris a Espanya. D’altres han estat publicades a Revista Mirall (RevistaMirall.com) acompanyant els articles del periodista Joan Solé per la secció d’El Personatge del Mes.

En aquesta ocasió PolitiCircus torna a casa. La primera edició de l’Exposició itinerant fou el 2016 (o era el 2015?) amb motiu de les eleccions al Congreso.

- Publicitat -