Politicircus: ‘Las Elecciones 28A, el espectáculo’

Des del dijous 25 d’abril fins al 16 de maig

c/ Caballero, 65 (Barcelona)

Senyores i senyors, nens i nenes! Passin i vegin l’espectacle que els tenim preparats! Sota el subtítol ‘Las Elecciones 28A el espectáculo’, presentem Politicircus, L’exposició itinerant de caricatures de Jordi Minguell (Jordio). En elles podem veure els personatges més rellevants del panorama polític català, espanyol i alguna personalitat internacional com són els mediàtics presidents dels EEUU: Barack Obama i Donald Trump o el nord-coreà Kim Jong Un.

Quasi sempre des d’una mirada no ofensiva i neutral, el caricaturista intenta plasmar la personalitat i la impressió que li causen aquests personatges que diuen representar-nos i guiar-nos en aquest món lliure. Els elegits del poble, els personatges públics, l’elit escollida vista a través del prisma de l’exageració, l’humor i diversió. Ja que finalment, l’autor intenta arrencar
un somriure a l’espectador.

Aquesta col·lecció d’il·lustracions estan pintades amb tècnica digital, fent servir el software Adobe Photoshop. Utilitzant pinzells i creant les caricatures des de 0 en un llenç en blanc.

No s’ha partit de cap fotografia com a base ni hi ha cap mena de retoc fotogràfic. S’han utilitzat pinzells de diferents textures i tipus per obtenir un resultat gràfic molt pictòric que podria recordar a les tècniques tradicionals com són l’acrílic o la pintura a l’oli. També algunes altres amb un estil més proper al còmic, entintades i pintades amb taques planes, també acabades digitalment.

Algunes d’aquestes caricatures van ser publicades al diari satíric El Capicua els anys 2012 i 2013. D’altres es van realitzar pel joc de cartes Lineas Rojas (2016) que consisteix en la típica baralla espanyola on els pals de la baralla són els partits majoritaris a Espanya. D’altres han estat publicades a Revista Mirall (RevistaMirall.com) acompanyant els articles del periodista Joan Solé per la secció d’El Personatge del Mes.

En aquesta ocasió PolitiCircus torna a casa. La primera edició de l’Exposició itinerant fou el 2016 (o era el 2015?) amb motiu de les eleccions al Congreso.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Torrent aposta per la resolució democràtica del presumpte cas d'”espionatge polític”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha insistit en la necessitat d'apostar per una resolució democràtica del presumpte cas d'"espionatge polític" del qual ell...

La Sagrada Família reobrirà a tots els públics el 25 de juliol

La Sagrada Família ha anunciat que obrirà de nou les portes a tots els visitats a partir del dissabte 25 de juliol, de moment,...

JxC i ERC porten l’espionatge contra l’independentisme a la Comissió Europea

Els eurodiputats de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i ERC, Diana Riba, han denunciat aquest dimarts a la Comissió...

4M€ d’ajuts directes pels comerços i 2 pels ajuntaments del Segrià

El Govern ha concretat que dels 6,5 milions d'euros extraordinaris per al sector comercial Segrià perquè faci front a la situació derivada de l'enduriment...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca