Kim Jong-un viatja a Rússia per reunir-se amb Putin

La trobada entre tots dos dirigents se centrarà en la crisi nuclear nord-coreana

Publicitat

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha arribat aquest dimecres a la ciutat fronterera russa de Khasan de cara a la trobada d’aquest dijous a Vladivostok amb el president del país veí, Vladímir Putin.

Kim ha assegurat durant una reunió amb diversos representants del Ministeri d’Exteriors rus i de l’administració regional que se sent feliç de ser a Rússia i ha recalcat que “no serà l’última vegada” que visiti el país, segons ha recollit l’agència de notícies Sputnik.

El líder nord-coreà ara mateix es troba en un tren que es dirigeix a la ciutat russa d’Ussuriïsk, des d’on agafarà un altre tren fins a Vladivostok.

Segons el Kremlin, la trobada entre tots dos dirigents se centrarà en la crisi nuclear nord-coreana i ara com ara no està previst que tots dos signin cap document. Tampoc no està previst que facin una declaració conjunta després de la trobada.

Publicitat

La setmana passada ja s’havia informat que un alt càrrec del Govern nord-coreà va visitar la terminal ferroviària de Vladivostok per avaluar la seguretat. D’altra banda, els mitjans sud-coreans han informat que la germana del dirigent, Kim Jo-jong, ha aterrat aquest dimarts a la ciutat russa.

La reunió serà la primera entre els líders de tots dos països en vuit anys, després que el pare de Kim, Kim Jong-il, es reunís el 2011 amb el llavors president rus Dimitri Medvédev, actualment primer ministre del país.

La visita a Rússia també marcarà el primer viatge de Kim a l’estranger després de la seva cimera amb el president dels Estats Units, Donald Trump, que es va celebrar al febrer a Hanoi i que va acabar sense acord.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes