Entitats ecologistes reclamen una revisió de les mesures de seguretat de les basses artificials del Penedès

Adverteixen que representen una “trampa” pels animals, que corren el risc d’ofegar-s’hi

Publicitat

Les entitats Bosc Verd i GEPEC, membres de la federació Ecologistes de Catalunya, han reclamat a les administracions públiques que revisin les mesures de seguretat de les desenes de basses d’aigua artificials que hi ha arreu del gran Penedès. En un comunicat, el col·lectiu adverteix que els tolls construïts per abastir d’aigua representen una “trampa” pels animals de l’entorn natural, els quals corren el risc de caure-hi i morir ofegats. En aquest sentit, els ecologistes destaquen que les construccions de ciment, metall o lona geotèxtil dificulten la sortida dels animals que sovint hi accedeixen per pal·liar la set.

“Les mesures correctores per evitar aquest desastre són senzilles i econòmiques”, apunten, instant els ajuntaments, la Diputació de Barcelona i les Agrupacions de Defensa Forestal a posar a cada bassa elements de seguretat, com xarxes o rampes de fusta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes