Els joves europeus perden 125.000 anys de vida cada any per les partícules en suspensió

Un estudi analitza les implicacions de set riscos ambientals en les malalties dels menors

L’exposició a les partícules en suspensió de menys de 10 micrograms de diàmetre (PM10) i menys de 2,5 micrograms (PM2.5) resta cada anys 125.000 anys de vida saludable als nens i nenes d’Europa. Aquesta és la principal conclusió d’un estudi publicat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health que evalua la incidència de set factors de risc ambientals en la població infantil de la Unió Europea. Els set factors de risc analitzats són el fum del tabac passiu, la humitat, el plom, el formaldehid i la contaminació de l’aire, en concret les partícules PM10, PM2,5 i ozó.

Publicitat

Les conclusions mostren que les exposicions ambientals incloses en aquest estudi roben cada any 211.000 anys de vida saludable a la població europea de menys de 18 anys, el que representa el 2,6% del total. La contaminació de l’aire agrupa el 70% dels anys de vida saludable perduts i el tabac passiu el 20%.

El primer autor de l’estudi, David Rojas, destaca que de tots els riscos estudiats, les partícules en suspensió són les que produeixen la major càrrega de malaltia, ja que es relacionen amb malalties respiratòries, cardiovasculars i neurològiques, entre d’altres, i estan associades a més mortalitat infantil.

Dels 28 països inclosos en l’estudi, 22 tenen nivells de PM10 per sobre de les recomanacions de l’OMS i tots mostren nivells d’ozó per sobre dels considerats segurs. El coordinador de l’estudi Mark Nieuwenhuijsen apunta que el treball evidencia la “gran necessitat” d’implementar “polítiques efectives per reduir l’exposició infantil als factors de risc ambientals d’Europa, sobretot la contaminació de l’aire i el tabac passiu”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Sánchez, Iglesias i Illa no es presenten a la comissió de residències del Parlament

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que estaven citats a participar...

A finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que a finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19 i...

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca