El Govern externalitza els serveis de suport de la renda garantida de ciutadania

L'empresa Deloitte s'encarregarà de tasques tècniques al voltant d'aquest nou dret

El Govern ha adjudicat els serveis de suport a la gestió de processos vinculats a la prestació de la renda garantida de ciutadania a l’auditoria Deloitte, després de publicar un concurs per un valor d’1,1MEUR. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN, el Departament ha optat per aquesta fórmula en no disposar de prou recursos per tirar endavant aquest ”nou dret’ que ha generat una ”gran expectativa”. Fonts del Departament han explicat però, que aquest procediment és habitual a l’administració i que si no s’ha tirat endavant més aviat és per una qüestió de terminis.

Publicitat

En l’informe, el Departament considera que la contractació d’una empresa que gestioni aquest servei de suport és ”necessari’ per garantir el funcionament ”correcte” de la gestió d’aquesta prestació. La funció principal d’aquesta companyia serà donar suport a la gestió dels processos de la prestació que necessiten un ”desplegament immediat” i garantir així una gestió ”eficient” de la prestació. El contracte es preveu fins a final de 2019, amb possibilitats de pròrroga d’un any més, per aconseguir que l’empresa adjudicatària pugui assolir millores ”d’eficiència i eficàcia” en la prestació del servei.

Des del Departament asseguren que el servei que es contracta és eminentment tècnic basat la gestió informàtica i de l’aplicatiu i que per això es busca una empresa especialitzada que s’encarregui de millorar-hi i actualitzar-ho, a més de fer una tasca de formació del personal. La gestió dels expedients continuarà en mans de personal del Departament, que ja va contractar 400 persones amb aquest objectiu. La supervisió de tot es mantindrà en mans dels funcionaris.

Fonts del Departament han explicat que la implementació de la RGC va generar ”un tap” als seus inicis per les altes expectatives generades per aquest dret però que la majoria de sol·licituds no complien els requisits establerts per la llei.

Segons les darreres dades publicades pel Departament, gairebé 119.000 persones es beneficien actualment de la RGC. Fins l’11 de gener de 2019, s’han registrat 81.172 sol·licituds entre RGC, complements d’altres pensions, prestacions i ajuts i complements de pensions no contributives. La major part de denegacions, entre el setembre del 2018 i el gener de 2019 s’ha donat per superar els ingressos establerts a la llei, seguit de treballar a jornada completa. Entre el setembre de 2018 i el gener de 2019 s’han aprovat el 21% de sol·licituds, el doble que la mitjana del primer any, que va ser del 10%.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Sánchez, Iglesias i Illa no es presenten a la comissió de residències del Parlament

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que estaven citats a participar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca