Llançament oficial del kickstarter per l’obra de Craig Castleman

El pioner del grafiti serà a la península aquest maig

Publicitat

L’associació INDAGE, l’Associació espanyola d’investigadors i difusors de grafiti i art urbà, conjuntament amb la fundació Contorn Urbà publiquen avui el kickstarter dedicat al llibre “Aixecar-se una altra vegada: Quaranta anys després” per Craig Castleman. Després de quatre dècades de silenci, Craig Castleman, el primer gran referent mundial de la documentació de la subcultura i l’art del grafiti torna a l’escena per a descobrir al lector com es va gestar el seu icònic llibre ‘Getting Up: Subway Grafiti In Nova York’, des de la seva transformació del material de treball per a les seves classes de la High School of Art and Design, passant per la seva fase de Tesi Doctoral en la Columbia University fins a arribar al best-seller.

“Aixecar-se una altra vegada: quaranta anys després” permetrà al lector aprofundir en una nova faceta de Craig Castleman fins ara desconeguda: el seu potent treball com a fotògraf del grafiti, labor amb la qual s’il·lustra aquest volum que conté més de 160 fotografies inèdites corresponents a la de l’edat d’or del grafiti novaiorquès, un fenomen que el mateix Castleman va ajudar a definir i a globalitzar com a solució màgica enfront del tedi visual i urbà de la societat postindustrial.

Aquest projecte kickstarter no dóna sortida únicament al llançament del llibre “Aixecar-se una altra vegada” sinó que també inaugura el “CASTLEMANTOUR” el tour que portarà a Craig Castleman per tota Espanya durant el mes de maig, impartint una sèrie de conferències públiques, també participarà en diferents taules rodones a les ciutats de L’Hospitalet, Barcelona, València, Màlaga, Granada i Madrid, on relatarà com era el grafiti dels setanta a Nova York i els diferents avatars de la seva recerca i la publicació d’obra, convertida en un llibre de culte per a la subcultura i un referent bibliogràfic en l’àmbit acadèmic.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes