Galería Zielinsky porta a Barcelona Martín Pelenur

La inauguració serà el dijous a les set de la tarda

Publicitat

Galeria Zielinsky es complau a presentar ‘C I N T A S : Concentració, Repetició, Deriva’; la primera exposició individual de Martín Pelenur a Barcelona. Pelenur presenta un nou cos d’obres realitzades amb cinta de paper i una sèrie d’intervencions dissenyades específicament per a l’espai de la galeria.

Martín Pelenur és un artista uruguaià que viu i treballa a Punta de l’Est, Uruguai. Pelenur defineix la seva pràctica des de la pintura, activitat que entén com una forma de pensament.

Com suggereix el seu títol, l’exposició proposa un mètode per a produir Art a través d’un mitjà: la cinta. La cinta de paper és un material industrial d’ús freqüent al qual Pelenur ha dotat d’un nou rol, ser el vehicle i el mitjà amb el qual produir imatges basades en patrons geomètrics. Aquests patrons són obtinguts sobre la base d’equacions que l’artista ha desenvolupat durant anys en combinació amb un meticulós procés de producció manual. Com diu dir Sol Lewit “…atès que l’art és un vehicle per a la transmissió d’idees a través de la forma, la reproducció de la forma només reforça el concepte”. Pelenur proposa dissenyar un conjunt de processos, sistematitzar-los, per a obtenir així com amb una matriu, diferents patrons visuals. Equacions que dissenyen patrons, combinacions que representen l’exercici de la forma. L’aplicació de cinta de paper tenen com a resultat quadrícules o patrons tridimensionals, que resulten en línies, quadrats o formes rectangulars en negres, beix, blaves; una càlida paleta del sud.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes