Ana Duato, Eva Baltasar, Manolo García i La Fura dels Baus, entre els guardonats en la 23a edició dels Premis Continuarà

El certamen és un reconeixement a professionals que han destacat aquest any en l'àmbit cultural

L’actriu Ana Duato, l’escriptora Eva Baltasar, el músic Manolo García i la companyia de teatre La Fura dels Baus han estat alguns dels guardonats en la 23a edició dels Premis Continuarà de cultura, atorgats aquest diumenge per RTVE Catalunya. En un acte celebrat a l’Hotel Casa Fuster davant de centenars de persones, el certamen ha reconegut també els escriptors Juan José Millás, María Dueñas, Sara Mesa i Víctor Amela, el músic Loquillo, el xef Paco Pérez i la institució cultural CaixaFòrum. Els premis, que han distingit els 60 anys d’història de TVE Catalunya, tenen com a objectiu guardonar professionals que han destacat aquest any en l’àmbit de la cultura.

Publicitat

Aquesta edició dels Premis Continuarà ha reconegut l’actriu Ana Duato per la seva trajectòria professional, tot posant en valor la seva “versatilitat interpretativa”. Així mateix, el certamen també ha distingit l’escriptora María Dueñas per la seva “energia” i pel protagonisme femení de les seves novel·les.

Alhora, RTVE Catalunya ha premiat els escriptors i periodistes Juan José Millás i Víctor Amela, per la seva “ferma i constant defensa del periodisme” i per la seva “capacitat de comunicació”, respectivament.

També en l’àmbit literari, Eva Baltasar ha estat guardonada pel “tractament acurat i poètic de les paraules” que ha exhibit en la seva primera novel·la, ‘Permagel’ (Club Editor), mentre que s’ha distingit l’autora Sara Mesa pel seu “estil precís i tallant capaç de crear relats d’una forma captivadora”.

D’altra banda, Loquillo ha estat premiat per la seva “capacitat d’arribar a un públic intergeneracional” i, a part, s’ha reconegut la contribució de Manolo García a la música rock espanyola.

A més, La Fura dels Baus ha estat guardonada per la “inesgotable creativitat dels seus treballs” i el xef Paco Pérez, pel seu “constant treball per assolir l’excel·lència”. També ha rebut un premi CaixaForum, en reconeixement a la seva tasca en la “difusió de l’art i de la cultura” i per l'”encert del seu projecte on els artistes sempre tenen protagonisme”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca