Ana Duato, Eva Baltasar, Manolo García i La Fura dels Baus, entre els guardonats en la 23a edició dels Premis Continuarà

El certamen és un reconeixement a professionals que han destacat aquest any en l'àmbit cultural

Publicitat

L’actriu Ana Duato, l’escriptora Eva Baltasar, el músic Manolo García i la companyia de teatre La Fura dels Baus han estat alguns dels guardonats en la 23a edició dels Premis Continuarà de cultura, atorgats aquest diumenge per RTVE Catalunya. En un acte celebrat a l’Hotel Casa Fuster davant de centenars de persones, el certamen ha reconegut també els escriptors Juan José Millás, María Dueñas, Sara Mesa i Víctor Amela, el músic Loquillo, el xef Paco Pérez i la institució cultural CaixaFòrum. Els premis, que han distingit els 60 anys d’història de TVE Catalunya, tenen com a objectiu guardonar professionals que han destacat aquest any en l’àmbit de la cultura.

Aquesta edició dels Premis Continuarà ha reconegut l’actriu Ana Duato per la seva trajectòria professional, tot posant en valor la seva “versatilitat interpretativa”. Així mateix, el certamen també ha distingit l’escriptora María Dueñas per la seva “energia” i pel protagonisme femení de les seves novel·les.

Alhora, RTVE Catalunya ha premiat els escriptors i periodistes Juan José Millás i Víctor Amela, per la seva “ferma i constant defensa del periodisme” i per la seva “capacitat de comunicació”, respectivament.

També en l’àmbit literari, Eva Baltasar ha estat guardonada pel “tractament acurat i poètic de les paraules” que ha exhibit en la seva primera novel·la, ‘Permagel’ (Club Editor), mentre que s’ha distingit l’autora Sara Mesa pel seu “estil precís i tallant capaç de crear relats d’una forma captivadora”.

Publicitat

D’altra banda, Loquillo ha estat premiat per la seva “capacitat d’arribar a un públic intergeneracional” i, a part, s’ha reconegut la contribució de Manolo García a la música rock espanyola.

A més, La Fura dels Baus ha estat guardonada per la “inesgotable creativitat dels seus treballs” i el xef Paco Pérez, pel seu “constant treball per assolir l’excel·lència”. També ha rebut un premi CaixaForum, en reconeixement a la seva tasca en la “difusió de l’art i de la cultura” i per l'”encert del seu projecte on els artistes sempre tenen protagonisme”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes