Ucraïna escull Zelenskiy com a president amb més del 70% dels vots, segons els sondejos a peu d’urna

Poroshenko accepta la derrota i assegura que no abandonarà la política

El còmic Volodymyr Zelenskiy ha guanyat aquest diumenge les eleccions presidencials a Ucraïna amb més del 70% dels vots, segons apunten els sondejos a peu d’urna. El comediant, que ja va imposar-se a la primera volta al líder sortint, Petro Poroshenko, es converteix ara en el nou president del país, càrrec que encarnava en una sèrie satírica que el va fer guanyar popularitat. Per la seva banda, Poroshenko ha acceptat la derrota i ha assegurat que no abandonarà la política. Zelenskiy, que no té cap experiència política, mostra un perfil proeuropeu i ha forjat el seu èxit a les xarxes socials, on és molt actiu.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes