La policia nord-irlandesa investiga com a “acte terrorista” la mort d’una periodista de 29 anys a Londonderry

Els cossos de seguretat apunten a dissidents republicans com a autors "probables" de l'assassinat

Publicitat

La periodista nord-irlandesa de 29 anys Lyra McKee ha mort aquest divendres a la matinada com a conseqüència de les ferides de bala que ha rebut en mig d’uns disturbis a la ciutat nord-irlandesa de Londonderry. L’atac es va produir a l’àrea de Creggan quan un home va obrir foc de forma indiscriminada, segons han detallat les forces de seguretat. Els disturbis van començar després que la policia realitzés batudes per cercar armes i explosius. Els cos ha assegurat que investiga els fets com un “acte terrorista” i sospita de dissidents republicans escindits del grup terrorista IRA. La ministra per Irlanda del Nord, Karen Bradley, s’ha mostrat “en xoc” pels esdeveniments. L’atac es produeix dues dècades després de l’Acord de Divendres Sant, que va posar fi al conflicte d’Irlanda del Nord.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca