Bolsonaro assegura que la seva intenció és explotar “de manera raonable” l’Amazonia

"Els indis no poden seguir sent pobres en terra de rics"

Publicitat

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha assegurat aquest dijous que la seva intenció és que la regió de l’Amazonia sigui explotada “de manera raonable” diversos dies després de suggerir que el país podria obrir a la mineria una gran reserva a la zona, cosa que ja va provar de fer el seu predecessor, Michel Temer.

El dirigent brasiler, que s’ha mostrat contrari a les demarcacions de les reserves indígenes de la zona, s’ha reunit amb diversos indígenes dels estats de Roraima, Pernambuco i l’Amazones, entre d’altres.

“Farem el que puguem perquè guanyin autonomia a tot el perímetre geogràfic”, ha manifestat Bolsonaro sobre la possibilitat de permetre que s’exploti econòmicament les reserves. Així mateix, ha indicat que si les comunitats indígenes així ho desitgen, han de tenir la llibertat de produir i obtenir els recursos minerals del territori.

“A Roraima hi ha milions de reals sota terra i els indis tenen el dret d’explotar-la de manera raonable, és clar”, ha manifestat. “Els indis no poden seguir sent pobres en terra de rics”, ha afegit.

Publicitat

A principis d’abril, Bolsonaro va instar el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, a col·laborar en un pla de desenvolupament per a la regió que, en la seva opinió, està estancada. La visió del president de l’Amazonia contrasta amb la versió de les organitzacions mediambientals tant a nivell local com internacional.

D’altra banda, Bolsonaro ha informat aquest mateix dijous que tenen la intenció de viatjar a Hongria i Polònia durant la segona meitat d’any.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca