Marta Prevosti substituirà Mariàngela Vilallonga com a vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans

La investigadora en l'àmbit de l'arqueologia ocuparà la vacant de l'actual consellera de Cultura

Publicitat

Marta Prevosti i Monclús (Barcelona, 1952) serà a partir del proper 23 d’abril la nova vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, ocupant així el càrrec que va deixar vacant Mariàngela Vilallonga, nomenada consellera de Cultura el passat mes de març. Membre de l’IEC adscrita a la secció Històrico-Arqueològica, Prevosti assumeix la posició “amb esperit de servei” i “ganes d’empènyer perquè la cultura catalana floreixi i ocupi el lloc que mereix al món”, ha informat aquest dijous la institució. Així mateix, la investigadora sènior de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica des de 2005 prendrà possessió amb l’objectiu que l’IEC “tingui cada dia més ressò i influència en el dia a dia de la gent”.

La institució ha definit Prevosti com una investigadora de llarga trajectòria, membre de la Comissió Internacional per a la ‘Tabula Imperii Romani – Forma Orbis Romani’ (TIR-FOR), membre de la junta de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC, i membre del consell de redacció de diferents revistes científiques. També ha estat professora d’arqueologia de la Universitat de Barcelona i pionera, a nivell estatal, en els estudis de territori i poblament rural de la ciutat romana. Entre d’altres aplicacions recents, ha coordinat els treballs d’arqueologia de diverses obres d’autopistes com la C-32 o l’AP-7, amb l’interès de realitzar arqueologia del territori i del paisatge. Ha publicat més d’un centenar de llibres i articles científics.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca