Moreno assegura que Assange tractava el personal de l’ambaixada de l’Equador a Londres com “servents”

"El senyor Assange va violar totes les normes"

El president de l’Equador, Lenín Moreno, ha assegurat aquest dimarts que el fundador de Wikileaks, Julian Assange, va violar totes les normes de convivència de l’ambaixada equatoriana a Londres i l’ha acusat de tractar el personal com si fossin els seus “servents”.

Publicitat

“El senyor Assange va violar totes les normes. Tenia gent a l’ambaixada que treballava per a ell”, ha destacat el dirigent equatorià. “Es donava el luxe de tractar el personal de l’ambaixada com els seus servents”, ha manifestat Moreno en explicar algunes de les raons per retirar l’asil al ciberactivista australià.

En aquest sentit, Moreno ha afirmat que l’activista tenia equips informàtics a l’ambaixada i rebia amb freqüència visites d’altres pirates informàtics, entre ells l’informàtic suec Ola Bini, detingut dijous passat a l’Equador per presumptament atemptar contra sistemes digitals del país sud-americà.

“Tenia un equip de ‘hackers’ permanentment violant secrets de països i intervenint en assumptes com les eleccions dels Estats Units, el Govern del Vaticà i la independència de Catalunya”, ha expressat en una entrevista en el diari local ‘El Comercio’.

Moreno ja havia acusat anteriorment Assange de mirar d’utilitzar l’ambaixada equatoriana a Londres –on va estar reclòs durant gairebé set anys– com un “centre d’espionatge” que hauria estat finançat pel seu predecessor, l’expresident Rafael Correa.

Assange va ser detingut l’11 d’abril per la Policia britànica i s’enfronta a una possible pena de dotze mesos de presó al Regne Unit per violar les condicions de la llibertat condicional. Moreno ha negat que aquesta decisió sigui una represàlia per la filtració de documents o una concessió a un altre país.

“No podem permetre que casa nostra, la casa que li va obrir les portes, es converteixi en un centre d’espionatge”, va explicar Moreno aquest diumenge en el diari britànic ‘The Guardian’. “Aquesta activitat viola les condicions de l’asil. La nostra decisió no és arbitrària sinó basada en el dret internacional”, va afegir.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca