Localitzades a Barcelona i Madrid escultures robades de parcs públics i jardins privats de Roma

Troben un bust romà del segle II del Jardí Botànic i una escultura del segle XVIII de Villa Borghese a la capital catalana

El Cos Nacional de Policia (CNP) ha recuperat tres peces escultòriques robades de parcs públics i jardins privats de Roma que estaven a Barcelona i Madrid. Les escultures s’han recuperat després de dur a terme sis registres domiciliaris a Barcelona i Alacant, així com dos registres a antiquaris de la capital catalana. Un bust romà de marbre blanc de l’emperador Septimi Sever, del segle II-III dC i valorada en 45.000 euros que s’havia robat d’un Jardí Botànic de Roma, es va recuperar d’una botiga d’antiguitats de Barcelona. Una escultura femenina de marbre blanc del segle II dC i valorada en 200.000 euros procedent d’uns jardins privats de Roma es va trobar a Madrid. La tercera escultura localitzada, en aquest cas a Barcelona, va ser una estàtua de ‘Diana Caçadora’ de marbre i del segle XVIII robada de la Villa Borghese de Roma.

Publicitat

Les obres han estat traslladades per carretera i vaixell fins a Itàlia, on es troben en un jutjat romà. El CNP ha comptat amb la col·laboració de la policia italiana en aquesta operació que porta el nom de ‘Tribuzio’ i va començar a finals de febrer.

La investigació va començar quan la policia va tenir indicis de l’existència d’una organització dedicada a l’espoli de jaciments arqueològics i el robatori d’estàtues de Roma. Aquestes escultures es comercialitzaven entre diversos antiquaris i botigues especialitzades i els compradors eren “plenament conscients de l’origen il·lícit”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca