Espanya rebutja que els EUA permetin ciutadans d’origen cubà demandar empreses estrangeres amb negocis a l’illa

El govern de Pedro Sánchez indica que la decisió "atempta" contra els interessos de l'Estat

L’executiu espanyol ha rebutjat la decisió dels EUA d’activar el títol III de la Llei Helms-Burton, en virtut del qual qualsevol ciutadà nord-americà amb origen cubà podrà demandar empreses estrangeres amb negocis a l’illa caribenya. El secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, ha fet l’anunci aquest dimecres. A parer del govern d’Espanya, aquesta postura “no contribueix” a l’objectiu “comú” de seguir promovent “la democràcia, l’apertura política i els drets humans” a Cuba. També afirma que “dissuadir i penalitzar” el comerç i les inversions d’empreses de tercers estats a l’illa “atempta contra els interessos d’Espanya” i “deteriora” les relacions bilaterals entre “països aliats”.

Publicitat

L’equip de Pedro Sánchez considera, a més, que l’aplicació “extraterritorial” de la legislació és “contrària” al dret internacional, i donarà lloc a una “espiral de demandes i contra-demandes” que “enterboliran” la relació econòmica transatlàntica.

També alerta que Espanya treballa “activament” amb la resta de membres de la Unió Europea “i altres socis internacionals” per adoptar mesures de defensa en aquest nou escenari, i anuncia que la UE baralla “diferents opcions” tant en el marc de la Organització Mundial del Comerç com a través de l’Estatut de Bloqueig europeu.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Ayuso diu que Catalunya gasta en l’independentisme l’equivalent al cost de 17 hospitals de pandèmia

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha dit que Catalunya gasta en "accions independentistes" l'equivalent al cost que tindrien 17...

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca