El Port de Barcelona admet a tràmit la sol·licitud del Museu Hermitage per instal·lar-se a la Nova Bocana

EL BOE publica aquest dimecres la resolució de l’Autoritat Portuària de Barcelona que inicia el tràmit d’exposició pública del projecte

El Port de Barcelona ha admès a tràmit la sol·licitud del Museu Hermitage per instal·lar-se a la Nova Bocana (Port Vell), segons publica el Boletín Oficial del Estado (BOE) aquest dimecres. S’inicia així el procediment administratiu previ a l’atorgament de la concessió, que dependrà en tot cas del Consell d’Administració del Port “previ acord” amb l’Ajuntament de Barcelona, segons ha informat el Port en un comunicat. El projecte arquitectònic del Museu Hermitage és obra de l’arquitecte japonès Toyo Ito, guanyador del premi Pritzker l’any 2013, i la inversió privada prevista pels impulsors de l’equipament cultural és superior als 50 milions d’euros.

Publicitat
Des d’avui, i en un termini de 20 dies, la societat Museo Hermitage SL (assumint una sol·licitud prèvia de Varia Hermitage Barcelona, SA i Cultural Developement) ha de realitzar l’exposició pública del projecte. Durant aquest període el Port admetrà altres projectes amb “diferent objecte” al de la sol3licitud formulada, sempre que s’ajustin també a la Tercera Modificació del Pla Especial de la Nova Bocana del Port de Barcelona, aprovat pel Consistori la primavera del 2018.
Amb l’inci d’aquest procediment es desencalla només parcialment l’arribada d’aquesta franquícia del Museu Hermitage de Sant Petersburg. I és que, segons ha remarcat el Port de Barcelona en un comunicat, “l’atorgament de la concessió per construir i gestionar la instal·lació cultural correspon al Consell d’Administració de Port de Barcelona, previ acord amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’un acord específic”. L’Ajuntament, doncs, seguiria tenint l’última paraula sobre el futur del projecte museístic.

 

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes