Un grup empresarial francès anuncia una donació de 200 milions d’euros per reconstruir Notre-Dame

Els propietaris de Gucci donen 100 milions d'euros

Publicitat

El grup empresarial Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) ha anunciat la donació d’un total de 200 milions d’euros per a les tasques de reconstrucció de la catedral de Notre-Dame a París, després del greu incendi que s’ha registrat aquest dilluns i que ja s’ha pogut controlar. D’altra banda, la família Pinault ha anunciat un donatiu de 100 milions d’euros a la reconstrucció de la catedral.

La cadena de televisió fancesa BFM ha informat que el grup empresarial propietat de Bernard Arnault ha anunciat aquesta elevada donació aquest dimarts al matí. Els bombers han aconseguit controlar l’incendi però encara no s’ha extingit.

Per la seva banda, la presidenta de la regió d’Ile de France, Valérie Pécresse, ha avançat que desbloquejarà deu milions d’euros d’ajuda d’emergència per participar en la reconstrucció de la catedral de Notre-Dame.

“El foc s’ha extingit, però seguirem supervisant les flames residuals i refredant algunes parts que segueixen molt calentes”, ha explicat al diari local ‘Le Figaro’ el portaveu dels bombers de París Gabriel Plus.

Publicitat

El cap de la Brigada de Bombers de París, el general Jean-Claude Gallet, ha informat a la cadena BFM que un bomber ha resultat ferit lleu en les tasques d’extinció de les flames a l’emblemàtica catedral parisenca.

Els 400 efectius que s’han desplegat a la zona continuaran treballant per refredar l’estructura de la catedral, que juntament amb les dues torres s’ha salvat després que l’agulla s’esfondrés devorada per les flames.

L’incendi, que va començar poc abans de les 19.00 de la tarda (hora local) aparentment de manera accidental, podria haver-se originat al sostre de la catedral, tal com han explicat els bombers.

El ministre de l’Interior francès, Christophe Castaner, que es troba de viatge oficial a Mayotte –una illa situada a prop de la costa oriental d’Àfrica que és territori d’ultramar francès–, ha anunciat que avança el seu retorn a França “per aportar el seu suport i traslladar la seva solidaritat als francesos.

El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha expressat després de conèixer la notícia que se sent “horroritzat” pel que ha passat a una “joia única del patrimoni mundial que ha regnat París des del segle XIV”. “Els meus pensaments es troben amb el poble i el Govern francès”, ha manifestat.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, també ha lamentat el terrible incendi que ha consumit un “símbol de França i de la cultura europea”, mentre que el dirigent brasiler, Jair Bolsonaro, ha manifestat el seu “profund pesar”.

Amb tot, desenes de líders internacionals s’han sumat a les mostres de solidaritat pels fets, entre ells el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el mandatari nord-americà, Donald Trump, el primer ministre grec, Alexis Tsipras, i el president del Consell Europeu, Donald Tusk, entre d’altres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes