Les estrenes de cinema de la setmana: la violència i la mentida a la Guerra al Donbass arriben a la gran pantalla

François Ozon estrena el film sobre un sacerdot abusador de menors ‘Gracias a dios’

Publicitat
Guardonada amb el premi al Millor Director al Festival de Cannes i Millor Pel·lícula al Festival de Sevilla, aterra a la cartellera la cinta ‘Donbass’, de Sergey Loznitsa. El film ofereix una visió personal i descarnada de la societat ucraïnesa durant els dies de la Guerra al Donbass, amb la normalització de la violència i la pèrdua d’humanitat en el rerefons (la pel·lícula s’estrena doblada al català i/o en VOSC en algunes sales). D’altra banda, divendres arriba als cinemes el nou film del francès François Ozon, que en aquesta ocasió es fa ressò d’una qüestió d’actualitat com són els abusos a menors en el sí de l’església. A ‘Gracias a dios’ Ozon, diverses víctimes d’un sacerdot abusador decideixen denunciar-lo molts anys després en assabentar-se que segueix treballant amb nens.
‘La espia roja’

Des del Regne Unit arriba el thriller ‘La espia roja’, una pel·lícula del director Trevor Nunn. Explica la història de Joa Stanley (Judi Dench), una encantadora senyora que mai ha fet saltar cap tipus de sospita fins que un matí, agents del MII5 truquen a la seva porta per endur-se-la detinguda. Ha sortit a la llum un dels majors casos d’espionatge del KGB i Joan és una de les sospitoses. Durant l’interrogatori Joan torna als anys 30, quan estudiava Física a Cambridge i on es va enamorar d’un jove comunista, Leo Galich (Tom Hughes), el mateix que temps després, durant la II Guerra Mundial, li va fer escollir entre traïcionar el seu país o salvar el món d’una catàstrofe nuclear.

‘Bikes’

‘Bikes’ és una pel·lícula d’animació feta a Espanya i dirigida per Manuel J. García. Tracta d’un món fantàstic com és Spokesville, un lloc genial per viure, treballar i divertir-se, situat entre boscos i rius i habitada completament per bicicletes. Hi viu Speedy, una bicicleta de muntanya ràpida, valent i adorable, la història de la qual constitueix un nucli narratiu de ‘Bikes’. Els seus millors amics són Piñón, una bicicleta ‘urban’, Gassy, una simpàtica bomba d’aire que regenta el taller de la ciutat, i Montana, una bicicleta audaç, intel·ligent i sense por a dir el que pensa. Speedy es convertirà en un líder natural d’un moviment que defensa el medi ambient, i haurà de lluitar contra el motor de benzina i els seus inductors, els banquers Ròmul i Rem, propietaris del banc de Spokesville y el seu protegit i campió local Rock Bikerson.

‘Donbass’

Publicitat

‘Donbass’ és una pel·lícula alemanya de Sergey Loznitsa. Ha estat guardonada amb el premi de Millor Director al Festival de Cannes i amb el de Millor Pel·lícula (Giraldillo de Oro) al Festival de Sevilla. Tracta del moment que s’anomena ‘pau’ a la guerra, quan la propaganda es presenta com la veritat, quan s’anomena ‘amor’ a l’odi. És aquí quan la mateixa vida comença a semblar-se a la mort. A l’est d’Ucraïna, la societat comença a degradar-se quan, durant l’era de la post-veritat i les ‘fake news’, afloren la manipulació i la propaganda sense límits ètics.

‘Gracias a dios’

El cinema francès torna a la gran pantalla amb ‘Gracias a dios’, un film del director François Ozon. Aquesta pel·lícula suposa el retorn al cinema per part d’Ozon després d’haver dirigit el 2017 ‘L’amant double’ i ‘Frantz’ el 2016. Tracta de la història d’Alexandre (Melvil Poupaud), que viu a Lió amb la seva dona i els seus fills. Per casualitat, s’assabenta que el sacerdot que va abusar d’ell quan era un ‘boy scout’ segueix treballant amb nens. Es llança un combat en el qual s’hi uneixen François (Denis Ménochet) i Emmanuel (Swann Arlaud), dues altres víctimes del sacerdot, amb el fi d’alliberar-se dels seus patiments a través de la paraula. Però les repercussions i conseqüències dels seus testimonis no deixaran a ningú indemne.

‘La Llorona’

‘La Llorona’ és una pel·lícula de terror estatunidenca que arriba de les mans de Michael Chaves. La Llorona és una aparició aterradora que està atrapada entre el cel i l’infern, en un destí terrible que ha segellat de la seva pròpia mà. Des de fa generacions, la mera menció del seu nom causa terror a tot el món. En vida, va afogar els seus propis fills en un atac d’enveja i es va tirar al riu després d’ells, mentre el dolor l’envaïa. Ara les seves llàgrimes són eternes, letals i els que senten la seva trucada de mort durant la nit estan condemnats. Intenta captar a nens per substituir-los pels seus fills, però amb el pas dels anys el seu desig és cada vegada més gran, i els seus mètodes més terrorífics. L’única esperança de sobreviure a la ira mortal de La Llorona podria ser un sacerdot desencantat i el misticisme que practica per mantenir a ratlla el mal, en el límit de la fe i la por. No hi ha pietat per a la seva ànima, ni ningú s’escapa de la maledicció de La Llorona.

‘Els Fixies, amics secrets’

Directament des de Rússia, i amb diverses còpies doblades al català, arriba la pel·lícula d’animació i aventures ‘Els Fixies, amics secrets’. Els Fixies són petites criatures que arreglen petits aparells trencats, i només poden ser vistos pels nens. Un d’ells s’apodera d’unes polseres especials que el converteixen en un traïdor malvat, i els seus amics hauran d’aturar-lo per evitar un gran desastre.

‘Un corazón extraordinario’

‘Un corazón extraordinario’ és film alemany dirigit per Marc Rothermund, que ja ha estat nominat als Oscar per ‘Sophie Scholl: Los últimos días’. És una història basada en la novel·la de Daniel Meyer i Lars Amend, en la qual Lenny, un jove de 30 anys (Elyas M’Barek) irresponsable i malcriat, és obligat pel seu pare a cuidar d’un dels seus pacients adolescents (Philip Noah Schwarz) que té una greu malaltia cardíaca. Lenny trenca totes les regles per fer que es compleixin cada un dels desitjos del seu nou amic en una aventura plena d’humor, tendresa i emoció.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca