‘Ni un pas enrere’ serà el lema de la 24a edició de la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

La programació de la 24a edició de la Mostra La Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, FIRE!!, sota el lema ‘Ni un pas enrere’ recordarà els 50 anys dels disturbis de Stonewall, que van donar origen a la lluita mundial pels drets LGTBI. El certamen tindrà lloc del 6 al 16 de juny a l’Institut Francès. Des de la Mostra FIRE!!, un any més, defensen que la seva lluita “ha de ser a través del cinema, de l’educació i de la cultura”. Per això, aposten per una programació amb llargmetratges i documentals per “reflexionar i gaudir, que inspiren l’acció i agiten la consciència”.
‘Riot’ retratarà el primer moviment australià; ‘An Army of Lovers’ dona veu als cineastes suecs gais i lesbianes que per primera vegada es van atrevir a reflectir i amb humor les seves vides a la pantalla; el mateix proposa ‘Dyke, Camera, Action!’ amb les cineastes nord-americanes.

Altres protagonistes al programació són el patinador sobre gel John Curry, primer atleta olímpic a sortir de l’armari (‘The Ice King’). Lluitadors d’avui són els transsexuals de l’exèrcit nord-americà (‘TransMilitary’), els esportistes d’elit d’aquest mateix país (‘Alone in the Game’), les dones trans del poble colombià de Santuario en el curt documental ‘Usted no es una mujer’ o l’activista kenyana Gerald Hayo (‘Now You You Are a Woman’). Herois també, encara que de ficció, són el soldat sud-africà Johan (‘Kanarie’); la perruquera Nancy, obstinada a fer llum sobre la mort de la seva filla a ‘Enigma’ o la jove Maia, decidida a viure lliurement la seva identitat de gènere en Zen sul ghiaccio Sottile.

El Casal Lambda va presentar la 24a edició del Fire!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià Com ha explicat l’organització i com ja van denunciar al seu moment, una setmana després de la inauguració del Casal Lambda , el Centre LGTBI de Barcelona patia un atac amb trencament de vidres, pintades i insults homòfobs, precisament 50 anys després de l’auge de la lluita mundial pels drets LGBT arran de les revoltes novaiorqueses de Stonewall.

- Publicitat -