‘Ni un pas enrere’ serà el lema de la 24a edició de la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona

La programació de la 24a edició de la Mostra La Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, FIRE!!, sota el lema ‘Ni un pas enrere’ recordarà els 50 anys dels disturbis de Stonewall, que van donar origen a la lluita mundial pels drets LGTBI. El certamen tindrà lloc del 6 al 16 de juny a l’Institut Francès. Des de la Mostra FIRE!!, un any més, defensen que la seva lluita “ha de ser a través del cinema, de l’educació i de la cultura”. Per això, aposten per una programació amb llargmetratges i documentals per “reflexionar i gaudir, que inspiren l’acció i agiten la consciència”.
‘Riot’ retratarà el primer moviment australià; ‘An Army of Lovers’ dona veu als cineastes suecs gais i lesbianes que per primera vegada es van atrevir a reflectir i amb humor les seves vides a la pantalla; el mateix proposa ‘Dyke, Camera, Action!’ amb les cineastes nord-americanes.

Altres protagonistes al programació són el patinador sobre gel John Curry, primer atleta olímpic a sortir de l’armari (‘The Ice King’). Lluitadors d’avui són els transsexuals de l’exèrcit nord-americà (‘TransMilitary’), els esportistes d’elit d’aquest mateix país (‘Alone in the Game’), les dones trans del poble colombià de Santuario en el curt documental ‘Usted no es una mujer’ o l’activista kenyana Gerald Hayo (‘Now You You Are a Woman’). Herois també, encara que de ficció, són el soldat sud-africà Johan (‘Kanarie’); la perruquera Nancy, obstinada a fer llum sobre la mort de la seva filla a ‘Enigma’ o la jove Maia, decidida a viure lliurement la seva identitat de gènere en Zen sul ghiaccio Sottile.

El Casal Lambda va presentar la 24a edició del Fire!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià Com ha explicat l’organització i com ja van denunciar al seu moment, una setmana després de la inauguració del Casal Lambda , el Centre LGTBI de Barcelona patia un atac amb trencament de vidres, pintades i insults homòfobs, precisament 50 anys després de l’auge de la lluita mundial pels drets LGBT arran de les revoltes novaiorqueses de Stonewall.

5,232FansM'agrada
908SeguidorsSeguir
15,424SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca