La UE dona llum verda a la represa de les negociacions comercials amb els Estats Units

La CE iniciarà converses per a un acord sobre béns industrials però no agrícoles i un altre per facilitar els certificats de requeriment tècnics de les empreses

La Unió Europea ha donat llum verda aquest dilluns a la represa de negociacions amb els Estats Units després de la guerra comercial amb el govern de Donald Trump i el fracàs de la proposta prèvia, el TTIP. El Consell Europeu ha autoritzat a la Comissió que iniciï converses per a dos acords comercials amb Washington: un per eliminar aranzels en béns industrials, però en cap cas en productes agrícoles; i un altre per ajudar les empreses exportadores a certificar els requeriments tècnics dels seus productes tant a la UE com als EUA. “Volem una situació de victòria per a tots dos en comerç, beneficiosa per la UE i els EUA. Volem retallar els aranzels en productes industrials, i això podria incrementar en 26.000 MEUR el valor de les exportacions de la UE als EUA”, ha assegurat el president de la CE, Jean-Claude Juncker.

Publicitat

La decisió arriba després que Juncker i el president dels EUA, Donald Trump, acordessin el juliol del 2018 una declaració de mínims sobre les relacions comercials entre els dos blocs per rebaixar les tensions.

Segons la comissària de Comerç, Cecilia Malmström, l’autorització a la CE per reobrir converses amb Washington és un pas positiu per “ajudar a disminuir les tensions comercials”. “Estem preparats per començar converses formals per aquests dos acords perquè ofereixin beneficis tangibles pels pobles i les economies als dos costats de l’Atlàntic”, ha dit Malmström.

Els anàlisis econòmics de la CE apunten que un acord entre la UE i els EUA en l’eliminació dels aranzels industrials augmentaria les exportacions europees en un 8% i les americanes en un 9% l’any 2033.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca