Es presenta el número 35 de ‘Paratext’ a Hangar

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Aquest nom, Paratext, amaga una programació mensual de presentacions dels artistes residents a Hangar de llarga i curta durada, així com de les residències internacionals, sempre en dimecres, de 19  h a 20.30 h. Diversos artistes presenten en diferents formats projectes concrets o parts del seu treball. Les sessions són sempre obertes al públic amb el propòsit de possibilitar la interacció amb els mateixos artistes.

La propera sessió de Paratext tindrà lloc el dimecres 17 d’abril a les 19 h a la Sala Ricson d’Hangar.

Presentaran els seus projectes:

Bartomeu Sastre

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ​​també compta amb un Postgrau en guió i realització de programes d’humor per ràdio i televisió de Blanquerna – Universitat Ramon Llull. Actualment viu i treballa a Barcelona.

Algunes de les seves exposicions individuals són Ensayo para un monólogo improvisado (Galeria Fran Reus, Palma, 2018) o La voluntad (The will) (Palma, 2014), al Box 27 del Casal Solleric i comissariada per Tolo Cañellas. També ha realitzat diverses performances, entre les quals destaca Ensayo para un monólogo improvisado, realitzada en SWAB Barcelona Contemporary Art Fair (2018). Sota el nom Angélique Pailler ((/ (((col·lectiu format al costat de Clara Arbona), destaca Everyday Practice, comissariada per Ana Jehle (LAB Artists Unlimited. Bielefeld, Alemanya, 2016) i The intervening space between two points or things (CCA Andratx , 2015). També ha realitzat projectes conjuntament amb Marc Costa sota el nom Costa-Sastre, com We are the new slaves (dins el cicle Financial Crimes. Poètiques en l’era del colonialisme financer comissariat per Ivan Mejía, Sala Montcunill, Terrassa, 2013 ).

Ha participat en diverses exposicions col·lectives com; Tabula Rasa (comissariada per Fernando Gómez de la Cuesta i Pau Waelder, Es Baluard, Palma de Mallorca, 2014), Quemados por el sol (Lundgren Gallery, Palma de Mallorca) o 15 piezas en 3 actos (comissariada per Zaida Trallero, Eduardo Hurtado i Rosa Lleó, Sant Andreu Contemporani, Barcelona 2011).

- Publicitat -

Ha realitzat diversos tallers educatius, entre els quals destaca la seva participació en el programa Zona intrusa 12: Prendre la paraula comissariat per Rita Andreu. També ha treballat en el departament educatiu de la Fundació Pilar i Joan Miró (Mallorca, 2011-2013).

Ha guanyat certàmens com Art Jove convocat pel Govern Balear (Mallorca, 2012) i ha rebut beques com la de la Fundació Guasch Coranty (Barcelona, ​​2010).

Laura Arensburg

Laura Arensburg desenvolupa la seva pràctica artística de forma audiovisual a partir de l’escolta i l’observació d’històries personals per expressar reflexions sensibles des d’una perspectiva política i trans-feminista.

En treballar amb imatges en moviment busca sostenir els seus relats en un temps present evitant pensar-ho de manera lineal, ni fragmentat en moments deslligats entre si. Pren el passat com a aliat, evitant la seva força d’atracció com nostàlgic paisatge, per sotjar la potència del que encara segueix sent.

La càmera és una excusa, la qual li permet infiltrar-, des de la qual observa. Amb ella a la mà produeix intimitats. La seva presència es percep, se la pot escoltar, notar els seus moviments. Les seves imatges no són estèticament prolífiques, perquè reflecteixen els seus dubtes, els seus nervis, l’afectació que l’alteritat provoca en ella. Reivindica l’error i la indecisió com actituds contrahegemòniques en què poder-nos identificar.

Teixeix trames de confiança que desborden la instància de la trobada entre dues generant un “entre-lloc” on -de manera fluida- es produeixen contradiccions, transicions i intercanvis. Així, un cos s’expressa donant lloc al fet que un altre cos s’expressi intentant encomanar a un tercer cos.

Lucía Egaña Rojas, Francisco Navarrete Sitja, Marion Balac i Marzia Matarese en el marc de la residència L’Asilo – Hangar

Martín Vitaliti

Martin Vitaliti va estudiar Belles Arts a l’Escola Nacional de Belles Arts Manuel Belgrano (Buenos Aires). Des de l’any 2000 viu i treballa a Barcelona.

- Publicitat -