El Govern es coordina perquè els ports catalans siguin “segurs” i poder acollir vaixells de salvament al Mediterrani

Exteriors, Territori, Salut, Treball i Afers Socials, i Interior creen un grup interdepartamental per donar resposta a la crisi de refugiats

Publicitat

El Govern ha creat un grup de treball interdepartamental per coordinar la seva resposta a la crisi dels refugiats i convertir els ports catalans en espais “segurs”, en línia amb l’acordat aprovat el mes de febrer. La primera reunió, celebrada aquest dilluns, ha estat liderada pel departament d’Acció Exterior i ha comptat amb representants de Territori i Sostenibilitat, que té les competències dels ports gestionats per la Generalitat; Interior, que té la competència en acollida; Salut, que gestionarà l’atenció mèdica a les persones rescatades; i Treball, Afers Socials i Família, que té les competències d’immigració.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha remarcat que l’acollida de les persones que migren pel Mediterrani és una “obligació moral i política”, especialment davant del que considera “l’inacció” dels estats membres de la UE.

Bosch ha admès que Catalunya no té les competències per acollir, ja que recauen a l’Estat, però ha destacat que el Govern ha d’utilitzar totes les eines possibles per “garantir que no es perdin més vides”.

“No podem oblidar que en aquest moment els estats han evitat que cap vaixell pugui estar fent salvament a la Mediterrània ara mateix”, ha dit Bosch. L’embarcació de l’ONG catalana Pro Activa Open Arms, per exemple, porta mesos bloquejada al Port de Barcelona perquè no rep autorització de l’Estat per sortir.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca