El Club Wagner i el MEAM promouen un concurs internacional de pintura amb motiu de la producció de ‘Lohengrin’ al Liceu

La guanyadora i les finalistes s’exhibiran a les parets del teatre de la Rambla quan s’estreni l’òpera el 2019

El Club Wagner, el MEAM i la Fundació de les Arts i els Artistes han convocat un nou concurs internacional de pintura amb motiu de la producció del Liceu de l’òpera wagneriana ‘Lohengrin’, que s’estrena la temporada vinent amb direcció de Katharina Wagner. La temàtica de la convocatòria és exclusivament la d’aquesta òpera de Wagner, i s’acceptaran només obres de pintura figurativa. El jurat del concurs, que compta amb la besnéta del compositor, escollirà l’obra guanyadora –dotada amb 15.000 euros- i una sèrie de finalistes, que s’exposaran a les parets del Liceu coincidint amb l’estrena de la producció operística, el març del 2020. El director general del Liceu, Valentí Ovideo, ha dit que aquesta iniciativa s’emmarca “en l’excepcionalitat” de l’any del 20è aniversari de la reobertura del teatre i en la singularitat d’aquesta coproducció wagneriana.

El Club Wagner és l’impulsor del concurs internacional, amb la complicitat i el saber fer de la Fundació de les Arts i els Artistes (de la qual penja el Museu Europeu d’Art Modern) en matèria de concursos pictòrics. De la seva banda, el Liceu ha estat còmplice de la convocatòria i per això mostrarà l’obra guanyadora i les finalistes del concurs.

Publicitat

Des del Club Wagner esperen que la convocatòria tindrà una resposta important i que s’hi presentaran propostes de “qualitat”. El seu Fundador, Manel Bertran, no descarta en aquest sentit que les obres es puguin exposar més endavant a altres indrets, per exemple a Leipzig (l’Òpera de Leipzig és coproductora del ‘Lohengrin’ que s’estrenarà al Liceu) o a Bayreuth, si s’escau.

El nou concurs pretén apropar les diverses arts, música, teatre i pintura, per arribar a l’“obra d’art total”, ha valorat la coordinació de concursos MEAM, Iris Oña. La temàtica del certamen serà exclusivament la de l’òpera ‘Lohengrin’, tant el personatge creat per Richard Wagner com qualsevol temàtica relacionada amb el drama wagnerià del mateix nom. El Concurs, que culminarà el març de 2020, acceptarà exclusivament obres en la modalitat de pintura i, dins d’aquesta, exclusivament pintura figurativa.

Els aspirants podran presentar les seves obres des d’aquest dilluns i fins el 15 de novembre. Un cop feta la preselecció per part del jurat, l’enviament físic de les obres es farà de l’1 al 25 de gener de 2020, i el jurat fallarà durant la primera quinzena de febrer. A banda dels 15.000 euros per a l’obra guanyadora, el concurs està dotat amb un fons a determinar per a l’adquisició d’obres.

El jurat del concurs està integrat per sis persones, dues per institució participant. Per part del Liceu, els membres seran l’encara directora artística Christina Scheppelmann i Katharina Wagner; del Club Wagner els participants seran el seu fundador Manel Bertran i la historiadora de l’art Lourdes Jiménez; i per part del MEAM, José Manuel Infiesta (el seu director) i José Enrique González, secretari de la Fundació de les Arts i els Artistes.

1’45’’ dos memebres del jurat per pota. Total 6. Liceu Katharina Wagner i Christina Scheppelmann. Del Club Wagner Lourdes Jiménez (historiadora de l’art, potser qui més sap de Wagner de tot Espanya) i Manel. MEAM, Jose Manuel Infiesta, i Jose Manuel González, director de la fundació de les Arts i els Artistes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca