El Club Wagner i el MEAM promouen un concurs internacional de pintura amb motiu de la producció de ‘Lohengrin’ al Liceu

La guanyadora i les finalistes s’exhibiran a les parets del teatre de la Rambla quan s’estreni l’òpera el 2019

Publicitat
El Club Wagner, el MEAM i la Fundació de les Arts i els Artistes han convocat un nou concurs internacional de pintura amb motiu de la producció del Liceu de l’òpera wagneriana ‘Lohengrin’, que s’estrena la temporada vinent amb direcció de Katharina Wagner. La temàtica de la convocatòria és exclusivament la d’aquesta òpera de Wagner, i s’acceptaran només obres de pintura figurativa. El jurat del concurs, que compta amb la besnéta del compositor, escollirà l’obra guanyadora –dotada amb 15.000 euros- i una sèrie de finalistes, que s’exposaran a les parets del Liceu coincidint amb l’estrena de la producció operística, el març del 2020. El director general del Liceu, Valentí Ovideo, ha dit que aquesta iniciativa s’emmarca “en l’excepcionalitat” de l’any del 20è aniversari de la reobertura del teatre i en la singularitat d’aquesta coproducció wagneriana.

El Club Wagner és l’impulsor del concurs internacional, amb la complicitat i el saber fer de la Fundació de les Arts i els Artistes (de la qual penja el Museu Europeu d’Art Modern) en matèria de concursos pictòrics. De la seva banda, el Liceu ha estat còmplice de la convocatòria i per això mostrarà l’obra guanyadora i les finalistes del concurs.

Des del Club Wagner esperen que la convocatòria tindrà una resposta important i que s’hi presentaran propostes de “qualitat”. El seu Fundador, Manel Bertran, no descarta en aquest sentit que les obres es puguin exposar més endavant a altres indrets, per exemple a Leipzig (l’Òpera de Leipzig és coproductora del ‘Lohengrin’ que s’estrenarà al Liceu) o a Bayreuth, si s’escau.

El nou concurs pretén apropar les diverses arts, música, teatre i pintura, per arribar a l’“obra d’art total”, ha valorat la coordinació de concursos MEAM, Iris Oña. La temàtica del certamen serà exclusivament la de l’òpera ‘Lohengrin’, tant el personatge creat per Richard Wagner com qualsevol temàtica relacionada amb el drama wagnerià del mateix nom. El Concurs, que culminarà el març de 2020, acceptarà exclusivament obres en la modalitat de pintura i, dins d’aquesta, exclusivament pintura figurativa.

Els aspirants podran presentar les seves obres des d’aquest dilluns i fins el 15 de novembre. Un cop feta la preselecció per part del jurat, l’enviament físic de les obres es farà de l’1 al 25 de gener de 2020, i el jurat fallarà durant la primera quinzena de febrer. A banda dels 15.000 euros per a l’obra guanyadora, el concurs està dotat amb un fons a determinar per a l’adquisició d’obres.

Publicitat

El jurat del concurs està integrat per sis persones, dues per institució participant. Per part del Liceu, els membres seran l’encara directora artística Christina Scheppelmann i Katharina Wagner; del Club Wagner els participants seran el seu fundador Manel Bertran i la historiadora de l’art Lourdes Jiménez; i per part del MEAM, José Manuel Infiesta (el seu director) i José Enrique González, secretari de la Fundació de les Arts i els Artistes.

1’45’’ dos memebres del jurat per pota. Total 6. Liceu Katharina Wagner i Christina Scheppelmann. Del Club Wagner Lourdes Jiménez (historiadora de l’art, potser qui més sap de Wagner de tot Espanya) i Manel. MEAM, Jose Manuel Infiesta, i Jose Manuel González, director de la fundació de les Arts i els Artistes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes