Uns tretze manifestants moren al Sudan a trets pel règim el dia del cop d’estat contra Al-Bashir

Ibn Auf es va fer aquest dijous amb el poder després d'enderrocar Omar Hassan al-Bashir

Publicitat

Un total de tretze manifestants van morir aquest dijous per diversos trets de les forces del règim durant la jornada en la qual un cop d’estat va acabar amb el mandat d’Omar Hassan al-Bashir, que va ser detingut i substituït per una junta castrense que encapçala el ministre de Defensa, Awad Mohamed Ahmed Ibn Auf.

“Un total de tretze manifestants pacífics van morir aquest dijous després de rebre trets amb munició real de les forces del règim i les seves milícies”, ha informat el Comitè de Doctors del Sudan.

En el seu compte de Twitter, aquesta organització mèdica ha explicat que a Khartum van morir dos manifestants, un en la seguda de protesta davant del Ministeri de Defensa i el segon a la zona de Shambat. A més, un manifestant va morir a trets a la ciutat d’Atbara, dues a Wad Madani i vuit a la ciutat de Zalingei, al centre de la regió de Darfur. Els metges han indicat que els manifestants han mort perquè les forces del règim han disparat els participants de les protestes a l’abdomen, al pit i al cap.

La xifra de morts d’aquest dijous, dia en què Al-Bashir va ser enderrocat i arrestat i Ibn Auf es va alçar amb el poder al capdavant d’una junta militar, eleva a 35 morts el balanç des que va començar la seguda de protesta davant de la seu del Ministeri de Defensa a Khartum.

Publicitat

A més, hi ha centenars de persones ferides a ciutats del Sudan, entre ells 39 ferits greus, 30 a Khartum, dos a Wad Madani, quatre a Kassala i tres ferits a Zalingei.

Ibn Auf es va fer aquest dijous amb el poder després d’enderrocar Omar Hassan al-Bashir, que era al capdavant del país des del 1989, i va imposar una junta militar que s’ha proposat governar el Sudan durant dos anys, després d’haver suspès la Constitució, el Parlament, el Govern central i els executius regionals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes