Ahir la sonda espacial israeliana Beresheet es va estavellar contra la superfície lunar

La sonda Beresheet, primera d’Israel i de finançament privat al món amb destinació a la superfície lunar, s’ha estavellat aquest dijous contra el satèl·lit després de presentar una sèrie d’errors tècnics durant la maniobra de descens, segons ha informat el diari local ‘Jerusalem Post’.

Mentre la nau s’acostava a la Lluna, la companyia israeliana SpaceIL ha perdut el contacte diverses vegades. Els científics esperaven que la nau aterrés al cap de pocs minuts però s’ha estavellat contra la superfície lunar després d’uns problemes al motor.

Beresheet, que en hebreu remet a la frase bíblica ‘En el principi’, havia viatjat per l’espai durant set setmanes en una sèrie d’òrbites en expansió al voltant de la Terra abans de passar a la influència gravitatòria de la Lluna la setmana passada.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha indicat que Israel continuarà provant-ho. “Israel aterrarà a la Lluna!”, ha assegurat.

Fins ara, només tres països han aconseguit dur a terme un aterratge “suau” a la superfície lunar: els Estats Units, l’antiga Unió Soviètica i la Xina.

- Publicitat -

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Els més llegits

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca