Les estrenes de cinema de la setmana

S'estrenen en català 'Vull menjar-me el teu pàncrees' i 'La Mia i el lleó blanc'

Publicitat
 L’actor català David Verdaguer protagonitza, juntament als actors Ernesto Sevilla i Carlos Santos, la comèdia ‘Lo dejo cuando quiera’ dirigida per Carlos Therón sobre tres amics, professors d’universitat, que es queden sense feina en l’època de la crisi econòmica i troben una complexa forma de tirar endavant les seves vides. ‘Lo dejo cuando quiera’ s’estrena en una setmana en la qual arriben al cinema ‘La profesora de parvulario’, protagonitzada per Maggie Gyllenhaal; la francesa ‘Dobles vidas’ amb les interpretacions de Guillaume Canet i Juliette Binoche, i ‘El hijo del acordeonista’, una adaptació de la novel·la de l’escriptor Bernardo Atxaga. S’estrenen en català ‘Vull menjar-me el teu pàncrees’ i ‘La Mia i el lleó blanc’.
El director de ‘Es por tu bien’, Carlos Therón, ha dut a terme la versió espanyola de la comèdia italiana ‘Smetto quando voglio’ (2014). A ‘Lo dejo cuando quiera’, Amaia Salamanca i Pedro Casablanca acompanyen els protagonistes David Verdaguer, Ernesto Sevilla i Carlos Santos en el seu canvi radical de vida. Els tres amics troben en el projecte d’investigació que porta un d’ells des de fa anys, la solució a la seva situació d’atur. Es tracta d’un complex vitamínic que ofereix energia i vitalitat extrema sense efectes secundaris. Els tres exprofessors s’endinsaran en el món de la nit i dels negocis per a comercialitzar la mercaderia, i patiran les dificultats de moure’s en un ambient allunyat del seu.

‘La profesora de parvulario’

Aquest film nord-americà li ha valgut a Sara Colangelo el premi a la millor direcció del Festival de Sundance, el certamen de cinema independent més gran dels Estats Units. ‘La profesora de parvulario’ és un ‘remake’ de la pel·lícula israeliana ‘Haganenet’ i està protagonitzada per Maggie Gyllenhaal. Interpreta una professora que és molt atenta amb els seus estudiants, fins al punt que quan descobreix que un d’ells és un nen prodigi, acabarà arriscant la seva vida familiar i la seva llibertat per intentar que el nen exploti el seu talent.

‘Dobles vidas’

Arriba a la gran pantalla aquesta comèdia dramàtica del director francès Olivier Assayas, que firma el guió i la direcció. A l’Alain (Guillaume Canet), un editor parisenc d’èxit, i a en Léonard (Vincent Macaigne), un dels seus autors i amic de tota la vida, els costa acceptar completament el món digital actual. Quan en Léonard escriu el seu últim llibre, el seu amic i editor ha de trobar la manera de dir-li que s’està quedant enrere. Però la dona de l’Alain, en canvi, creu que per fi en Léonard ha aconseguit realitzar la seva obra mestra. Juliette Binoche interpreta el paper de l’esposa, Selena.

Publicitat

‘El día que vendrá’

Drama britànic ambientat en l’Alemanya de la postguerra, l’any 1946, del director James Kent basat en la novel·la ‘The Aftermath’ de l’escriptor gal·lès Rhidian Brook. Rachael Morgan (Keira Knightley) aterra a les ruïnes d’Hamburg en ple hivern per a reunir-se amb el seu marit, Lewis (Jason Clarke), un coronel britànic que rep la missió de reconstruir la ciutat destruïda. Però quan es traslladen a la seva nova casa, la Rachel descobreix que el seu marit ha pres una decisió inesperada: compartiran l’enorme casa amb els seus antics propietaris. Es tracta d’un vidu alemany (Alexander Skarsgard) i la seva filla, una situació tensa que desencadena en passió i traïció.

‘El hijo del acordeonista’

Drama espanyol dirigit per Fernando Bernués i basat en la novel·la de l’escriptor basc Bernardo Atxaga del mateix nom. Produïda per Abra Producciones, ETB i Tentazioa, narra la història de David Imaz, que acusat de traïció i repudiat pels seus, va haver de fugir del País Basc a mitjans dels anys setanta. Malgrat ha refet la seva vida a Califòrnia, el seu passat li continua pesant. Un amic de la infància, Joseba Altuna, va a veure’l per acomiadar-se d’ell i de pas, ajustar comptes pendents. Aitor Beltrán, Iñaki Rikarte, Cristian Merchán, Bingen Elortza, Joseba Apaolaza o Eneko Sagardoy, guanyador del Goya com a Actor Revelació 2018, formen part del repartiment.

‘Vull menjar-me el teu pàncrees’

Del Japó arriba un drama d’animació sobre un estudiant d’institut que troba el diari d’una companya de classe. És Sakura Yamauchi l’autora d’un diari en el qual explica que li queden només uns quants mesos de vida, ja que pateix una malaltia pancreàtica. Entre ells sorgeix una amistat especial, en una etapa en què Sakura ha de conviure amb la malaltia i, a més, amb altres factors que fan impossible el seu dia a dia. Selecta Vision distribueix aquesta animació basada en una novel·la d’èxit al país nipó i que es va poder veure al Festival de Sitges 2018. Del director Shin’ichirô Ushijima, ara arriba també en català a les sales.

‘La Mia i el lleó blanc’.

Una faula francesa d’aventures que arriba també en català després d’una bona acollida a Europa. Gilles de Maistre dirigeix la forta amistat entre una nena, la Mia, i un cadell de lleó blanc de la granja dels seus pares a Sud-àfrica. La família s’ha traslladat de Londres al país sud-africà, i la relació amb l’animal impulsa la nena a viatjar per la sabana per salvar el seu amic de ser venut a uns caçadors quan es faci gran. Busquen una terra on en Charlie pugui viure en llibertat. Està protagonitzada per la jove actriu Daniah de Villiers.

‘El Parque Mágico’

‘El Parque Mágico’ és una pel·lícula d’animació que narra la història d’un sorprenent parc d’atraccions que desperta la imaginació de la June, una nena molt creativa. Quan torna a casa, descobreix un vell vagó duna muntanya russa abandonat i hi puja. De sobte, la nena es troba a Wonderland, un parc d’atraccions que havia creat a la seva ment i del qual ja gairebé no se’n recordava. Tot és fruit de la seva imaginació, per això només ella podrà reorganitzar el parc amb l’ajuda de tots els personatges i animals que hi formen part, i així, que perduri per sempre. Dylan Brown dirigeix aquesta cinta amb guió de Josh Appelbaum i André Nemec.

‘A la vuelta de la esquina’

Els Premis del Cine Alemany van reconèixer com a millor actor el protagonista d’aquest drama alemany, Franz Rogowski, un jove tímid que entra a treballar a un supermercat. Un company, el que s’encarrega del passadís de les begudes, li ensenya tots els trucs de la feina i es converteix en el seu amic. El nouvingut s’enamora de l’encarregada dels dolços, la Marion, i la màquina de cafè és l’escenari de les seves trobades. L’amor sembla no ser correspost, malgrat ella no és feliç en el seu matrimoni. Thomas Stuber dirigeix aquest metratge que va guanyar el premi Sociograph Award 2018 a la película “més emocionant” de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid, Seminci.

‘After. Aquí empieza todo’

Pel·lícula romàntica de la directora Jenny Gage basada en el llibre juvenil ‘After’ (2014) de l’escriptora estatunidenca Anna Todd. Entrar a la universitat li canvia la vida a la Tessa (Josephine Lanford), acostumada a una vida estable i ordenada. S’enamora d’en Hardin (Hero Finnes Tiffin), un adolescent que amaga un secret i amb el qual són, aparentment, pols oposats. Junts superen nombrosos obstacles per estar junts, i viuen experiències inherents a l’etapa en la qual es troben, com el descobriment sexual o les conseqüències, no sempre idíl·liques, de les relacions amoroses.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca