Estrasburg condemna Rússia per l’arrest domiciliari del líder opositor Alexéi Anatólievich Navalny

El TEDH conclou que les mesures restrictives van ser "desproporcionades pels càrrecs criminals als quals s'enfrontava"

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Rússia per l’arrest domiciliari del líder opositor Alexéi Anatólievich Navalny el 2014 mentre era investigat per frau i blanqueig de capitals. L’alt tribunal amb seu a Estrasburg ha determinat que aquestes mesures restrictives van ser “desproporcionades pels càrrecs criminals als quals s’enfrontava” i que “no hi havia risc que Navalny fugís i intentés evitar la investigació”. A més, destaca que la prohibició de comunicar-se amb ningú que no fos la seva família i advocats o utilitzar Internet pretenia “restringir les seves activitats públiques”. Per això, el TEDH ha conclòs aquest dimarts que Rússia va violar els seus drets a la llibertat i la seguretat i a la llibertat d’expressió per aquest arrest domiciliari i ha establert una compensació de més de 20.000 euros pels danys causats a Navalny.

5,232FansM'agrada
908SeguidorsSeguir
15,424SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca