El vaixell ‘Alan Kurdi’ amb 64 rescatats al Mediterrani exigeix desembarcar a Europa després d’una setmana a la deriva

Itàlia i Malta rebutgen l'embarcació, segons denuncia l'ONG l'alemanya Sea-Eye

Publicitat
El vaixell ‘Alan Kurdi’ de l’ONG alemanya Sea-Eye amb 64 persones rescatades al Mediterrani ha demanat poder desembarcar a Europa després d’una setmana a la deriva. Segons l’organització, tant Itàlia com Malta els hi han rebutjat poder desembarcar als seus ports i “repetidament els han referit a la jurisdicció de Líbia”, país actualment en guerra i que en els darrers dies viu una escalada de violència. Des de Brussel·les continuen les converses entre els estats membres de la Unió Europea per decidir sobre la distribució dels rescatats, entre ells dos nens petits, abans d’acordar on desembarcarà el vaixell. “Les negociacions en curs i la distribució política dels rescatats eclipsa els drets humans de les persones a bord de l’Alan Kurdi”, ha criticat el portaveu del Sea-Eye Dominik Reisinger.
L’organització ha denunciat les males condicions i problemes de salut que estan patint aquestes persones i l’esgotament de provisions a bord.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca