Neix MediaLab, que impulsa el CAC, per promoure les start-up en l’àmbit del periodisme digital

Pretén recollir iniciatives emprenedores, ser un laboratori d'idees i el punt de trobada dels emprenedors

Neix el projecte MediaLab, que impulsa el CAC, que té com objectiu promoure les start-up en l’àmbit del periodisme digital. El MediaLab, la creació del qual estava prevista en el ‘Llibre blanc’ de l’audiovisual a Catalunya, pretén recollir iniciatives emprenedores, ser un laboratori d’idees i ser el punt de trobada dels emprenedors per dinamitzar el sector periodístic i audiovisual. El president del CAC, Roger Loppacher, ha afirmat que “el CAC aposta per la creació del projecte MediaLab per promoure l’emprenedoria en l’àmbit del periodisme digital”. El CAC, que actuarà conjuntament amb el Col·legi de Periodistes, té la intenció de fomentar les ‘start-up’ en l’àmbit periodístic, especialment en el període d’incubació de les mateixes, per afavorir la creació d’equips multidisciplinars.
El projecte s’ha presentat en l’11a Jornada Tecnològica organitzada aquest dimarts pel CAC, que ha analitzat com les noves tecnologies poden afectar el sector periodístic. La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, ha recordat que acaben de llançar el programa Verificat per detectar les ‘fake news’ i que també han creat el programa Consolida’t, adreçat als periodistes autònoms que volen utilitzat les noves tecnologies per establir el seu propi negoci.

La Jornada ha comptat amb la presència de tres responsables d’empreses emergents, que han explicat els seus projectes, tots ells ja en funcionament. En primer lloc, ha intervingut el CEO de YouCheck, Lorenzo Marini, que ha explicat que la seva ‘start-up’ posa en contacte a periodistes amb experts, mitjançant una base de dades creada per ells de manera automatitzada.

Publicitat

En segon lloc ha intervingut el CEO de Watcity, Albert Rodes. Aquesta empresa emergent ofereix serveis de producció, realització i transmissió de continguts audiovisuals a un preu molt més competitiu, ja que no utilitzen unitats mòbils o les càmeres tradicionals sinó mòbils i programari específic.

I en tercer lloc, ha explicat el seu projecte la ‘business developer’ de Bulletin.cha, Cristina Comalrena. Aquesta iniciativa arrenca del fet que les comunicacions que estan tenint més pes són les missatgeria instantània, com ara Whatsapp o Telegram. El que fa la seva empresa és, un cop obtinguda l’autorització d’una persona usuària, utilitzar un chatbot per fer-li arribar continguts del seu interès, mitjançant una conversa amb un robot.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca