L’artista Àngels Ribé i el galerista Fernando Pinós seran homenatjats als Premis GAC 2019

La cerimònia de lliurament dels guardons se celebrarà el dimarts 5 de juny al CCCB i al MACBA

Publicitat
Els Premis GAC – XII Nit del Galerisme entregaran el Premi Honorífic – Fundació Banc Sabadell a la trajectòria artística a Àngels Ribé (Barcelona, 1943), i el Premi Honorífic – Fundació Banc Sabadell a la trajectòria com a galerista a Fernando Pinós (Barcelona, 1947). Els guardons s’entregaran el pròxim 5 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) seguits d’una festa al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Els premis honorífics s’atorguen a un artista consagrat amb una trajectòria professional destacable que hagi repercutit de forma positiva en el galerisme català i a una galeria d’art catalana fundada amb anterioritat a 1980 amb una trajectòria consolidada i rellevant.

A través d’un comunicat, Mònica Ramon, presidenta del comitè organitzador dels Premis GAC, ha assenyalat que els premiats honorífics d’enguany “són el testimoni de dues grans trajectòries” que volen reconèixer. Àngels Ribé, ha indicat, és considerada “una de les artistes més significatives de les pràctiques conceptuals a Catalunya i Fernando Pinós és un apassionat de l’art que, amb esforç i molta dedicació, ha fet una lloable carrera com a galerista. Avui és considerat un dels millors experts en el modernisme fins el punt de culminar un somni: crear el 2010 el Museu del Modernisme de Barcelona”.

Els artistes que anteriorment han rebut el guardó honorífic dels GAC són: Frederic Amat (2018), Perejaume (2017), Sean Scully (2016),Susana Solano (2015), Alfons Borrell (2014), Antoni Muntadas (2013), Richard Hamilton (2012), Jaume Plensa (2011) i Antoni Tàpies (2010).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca